måndag 16 november 2009

ännu en dag på sjukhuset...



Hej hej hej!



En dag till på sjukhus, känner mig inte sämre än igår så det är positivt. Ingen feber, men jag får smärtstillande hela tiden så de kanske gör sitt till också...


Har fortfarande värk i min arm och axel, enligt Kai kan de vara så att Cvk:n ligger och trycker på något som kallas nerva plexus (ursäkta stavningen) och detta gör att armen gör ont. Han funderar dock på att lägga en port-a-cath istället, han vet ju dock riskerna (jag med) men de ska ju vara mindre infektions känsligt än cvk:n. Men vi vet ju hur fel konstrukterad min kropp är, så vi får se...


Jag tror Kai tycker de var ganska skönt och få lite fler infalls vinklar i mitt fall och någon mer att bolla ideér med. Även kunna släppa huvud ansvaret lite till någon med mer resurser. Kai har verkligen gjort ett jätte jobb, engagerat sig enormt och trott på mig när en del andra tvekat. Är väldigt glad att jag har honom som läkare här i Värnamo. Pratade med honom om hemsjukvård, men jag tror inte att han släpper hem mig på de, kan förstå honom också, men visst hade det varit helt underbart!



Har bokat tid för vaccination för Philip, Oscar och Tyra idag, Stefan slapp undan för hans åldersgrupp har inte börjat vaccineras än (ingen är gladare än han)


Tycker lite synd om honom, han är jätte förkyld, snorig, ont i halsen och allmänt krasslig...så han jobbar inte idag. Känner att han har varit borta mycket från jobbet nu de senaste, han känner nog det med...blir ju lite press! (och det känns som han har nog med redan)



Jag har varit riktigt lat idag, har inte bytt om från "natt särken", ligger fortfarande i sängen, fast jag i för sig borstat tänderna och tvättat bort sömnen (inte dåligt va!)

Känner man sig inte riktigt hundra får man ta "sjuk-dagar" ibland, enligt mig i alla fall.

Jag ska inte lämna sjukhuset idag, är för trött för de. Min kropp har lite svårt att klara även små infektioner som förkylningar, blir ganska utslagen och sover mest hela tiden känns det som ;)

(ja, ni som känner mig vet att jag sover mycket i vanliga fall, men nu blir det så mycket mer...)

De var precis inne en sköterska och tog febern, den låg bra 36,5 grader, helt ok...skönt.



Malin kanske kommer förbi idag och lämnar grejerna hon har beställt från england. Är så nyfiken! Hoppas verkligen att jag kan komma igång och börja fixa med album till tyra, måste be mamma leta fram lite kort från när jag var liten och sen tror jag att jag har ganska många album hemma från mina tonår (får nog välja med omsorg från dem! )


Ibland önskar jag att man visste vad som händer i framtiden, de vore lättare att förbereda sig då. Ringde till in Psykoterapeut innan, bad henne ringa eller komma förbi, så jag väntar... Känner att hon och jag behöver prata, allt hon sa kom så plötsligt sist vi pratade och jag vill nog prata mer om de känns det som... Men det är inga lätta ämnen att beröra, men jag känner att jag har hunnit bearbeta tanken några veckor nu och känner mig redo att ta upp de igen...

Hoppas Kai kommer upp på eftermiddags ronden idag (är ju operationsdag) så då är det lite si och så, lite ovisst kan man säga...!

Min kurator tittade in innan idag, de var skönt att prata lite om vad som hänt i Linköping, hur alla omkring mig mår och vad som kommer hända de närmsta veckorna. Hon är toppen och har varit med sen april -08 så hon kan hela historien, så jag inte behöver förklara en massa, vilket är skönt... det känns bra och prata med en utomstående som ser mer objektivt på saker och ting, än vad kanske familjen gör! ;)

Ha en bra dag!

Puss och Kram

Karin




1 kommentar: