onsdag 31 mars 2010

Snart Påsk, mums...


Hej Hej Allihopa och God kväll på Er!


Usch, nu går det länge mellan uppdateringarna, känns inte riktigt hundra...men men.

Nu kommer det i alla fall!


Nu ska vi se vad som har hänt med mig sen jag skrev sist...

Jo, jag hade ju riktigt förbannat ont i magen av jejunostomin, den finns faktiskt inte kvar längre...helt otroligt! Bara ett fult fistel-aktigt ärr (det blir ett problem att ta tag i längre fram...)

Näe, det som hände var att jag fick en kraftig infektion i buken runt om stomin. Men med mer aktibiotika så har det löst sig och att det äntligen drog bort eländet. Så summa kardemumma äntligen en slang mindre.

Men det blev aldrig någon hemgång som det var tänkt utan de upptäckte också att mitt Hb (blodvärde) var lågt igen utan förklaring (det brukar bli så efter ett tag om jag inte får extra blod-transfusioner) Så jag fick två påsar blod förra veckan, så nu har jag lite färg om kinderna ;)

Andreas vill försöka reda ut varför jag inte bildar röda blodkroppar själv i kroppen, så han remitterade mig till hematologen i Linköping för att göra ett benmärgsprov. Vilket jag gjorde igår...fy vad ont det gjorde! :( De tog ett verktyg som såg ut som överdelen av en klassisk vin-öppnare, dock inte med skruvningen nertill utan där var den bara syl-vass. Först bedövas huden, tyvärr går inte ben att bedöva... Sen förde de in "vin öppnaren" genom huden ner till benet i höften (på vänster svank sida) väl där fördes vätska ut sen slår läkaren till på verktyget för att slå loss en bit från mitt ben (!!) fy s***n vad ont det gjorde och gör fortfarande...


Men gissa vad jag befinner mig just nu?!

På sjukhuset i Värnamo, inte illa va?

Befinner mig på Medicin C, förhoppningsvis bara över natten för att sen får komma hem till familjen i fröakärr, helt helt underbart! :)

Är så lycklig, tänk va skönt redan i morgon kväll kan jag förhoppningsvis kura ihop mig i soffan ijämte min underbara make och hela familjen omkring mig... Det är svårt att ta in faktiskt!

Har varit inskriven på sjukhus sen den 12 oktober om jag inte miss minner mig helt...

nästan ett halvår hemifrån, frågar man Tyra vart mamma bor så säger hon; "-hos doktorn..."

Men pappa, Philip, Oscar och tyra-myra bor i Tånnö. Hon är smart lill-tjejen...


Jag mellan landar på Värnamo sjukhus för att träffa personalen på min nya avdelning och min nya läkare Margareta Svensson som är överläkare på medicin här i Värnamo.

Ringde även min Distrikt sjuksköterska Helen Gustavsson för det är hon som förser mig med alla grejer som går åt för att sköta allt hemma. Inte mindre än 23 olika saker (allt från handskar till nålar till plåster till sprit) Helt otroligt egentligen!

Sen ska jag 8 olika recept på läkemedel. Tur att det finns högkostnads kort på apoteket. En påse med mat för mig kostar 1800-2000kr per dygn...

Det blir rätt dyrt i längden, typ oxfilé morgon, middag och kväll... ;)

Måste ta dag i träningen igen, ska ringa till min sjukgymnast Amela i sjukhus badet i morgon för att se om jag kan få komma med i någon grupp för att få upp musklerna i benen igen, vatten är ju bästa motståndet.
Kortet idag är på Tyra från RM-huset i linköping. Hon älskar rutchkannor!
Hoppas att påsken bjuder på trevliga möten och god mat, kanske ett och annat påsk-ägg till Er alla! (det är vad jag önskar mig själv och familjen)
Puss och Kram
Karin

11 kommentarer:

  1. Åh Karin, så underbart att få komma hem! Alla har väntat på detta ögonblick.....Inget mer får komma emellan. Nu Ska du hem!!! Hem till familjen å påskäggen =). Förstårs måste jag tillägga om lilla Tyra, att hon är lika bedårande som alltid på dina foton och helt säkert är hon det i verkligheten åxå (det har jag hört på byn) Kramas å kramas å kramas i påsk och förevigt....Glad Påsk! =) =)

    SvaraRadera
  2. Hej Karin!
    Jag blir mållös av allt du berättar. Trots allt lyser det positiva igenom, du är fantastisk.
    Önskar dig en härlig helg och att det funkar bra att komma hem.
    Kramar från din bloggvän

    SvaraRadera
  3. Åh, vad glad jag blir! Äntligen får du komma hem lite! Önskar dig verkligen en alldeles fantastiskt härlig påskhelg hemma i Tånnö! :) Kramkram / Alek

    SvaraRadera
  4. Jag blev så glad när jag fick ditt sms världen stannade för en sekund...man får aldrig sluta hoppas Önskar dig och familjen en underbar början av våren!!!
    kramar i massor =)Hör av dig om jag kan hjälpa dig på något sätt...!!!

    SvaraRadera
  5. Hejsan Karin!

    Ditt sms värmde gott igår. Belv så glad över att höra att du är hemma igen. Önskar dig allt gott och hoppas du och familjen får en underbar påskhelg för det är du om någon värd.
    Må så gott och ta hand om dig.
    Massa Kram från mig och mina // E

    SvaraRadera
  6. Vill önska dej en Glad Påsk och hoppas att du får fira den hemma!! Kram Bittan

    SvaraRadera
  7. Och då håller vi tummarna allt vad vi kan för att du får vara hemma! Du kommer att bli bra fortare om du kommer hem, jag lovar!
    Ha det riktigt gott och
    Glad Påsk
    kram
    Agneta

    SvaraRadera
  8. Hej Vännen.
    Du gjorde min dag till en stor glädje när ditt sms kom, men det vet du ju redan. Ta nu vara på dig och familjen i påsk njut och skäm bort er allt vad ni kan. O håll dig borta från alla elaka bacilusker. Du ska se att du blir piggare nu när du kan vara hemma mer och njuta av våren och framför allt att ha familjen runt dig bara det är bästa medicinen.
    Ha det nu underbart o Glad Påsk på er alla.
    Kramar i massor Berit

    SvaraRadera
  9. Tjena Karin skönt att höra att du mår bättre,hoppas verkligen att det kan lösa sig för er och att du kan vara hemma hos de dina.
    Kramar från tre på kirurgen B
    Ros-mari
    Magdalena
    Gunilla

    SvaraRadera
  10. Hallå karin!

    Så kul att se att du kommit hem till Småland. Krama nu ordentligt på din familj och hoppas att du piggar på dig ordentligt när du fått komma hem. Vi (på Hajen)följer dig/er.

    SvaraRadera
  11. Hej sötaste Karin!!

    Hörde av Stefan när han var här i går att du fått ny blodförgiftning!! =(

    Proppa i dig mängder av antibiotika, var stark som bara du kan vara, så går det över snart igen!! =)

    Vilken underbar liten dotter ni har....Hon kom i solbrillor & lös som en sol..Artig Och pratar super bra!! Maximus har mycket att lära sig av henne!!! De hade det såå mysigt i hop!!

    Såå kul att de kom!! =)

    Sköt om dig & var rädd om dig!!! Du vet att jag finns här om det är något!! Eller om du vill *leka*!!..ti-hi....

    kramar Malin

    SvaraRadera