måndag 6 december 2010

"Min dröm..."-insamling

Hej!
För ett tag sedan så nämnde jag här på bloggen att jag fått en förfrågan om att starta en insamling för att få min dröm uppfylld att resa med min familj för att uppleva livet utan sjukhus, sjukdomar. Tid att bara vara en familj helt enkelt!
Idag går startskottet, genom en ängel utan vingar som engagerat sig och så oerhört generöst bidragit till att göra detta möjligt. Så nu hoppas jag att Ni kan hjälpa mig med min dröm...

"I juli -07 fick jag och min make det bästa besked man kan få, vi skulle bli föräldrar!

Där började kampen för mig att överleva. När jag var i vecka 10 slutade min magsäck och tunntarm att fungera. Dvs att jag varken kan äta eller dricka utan att omgående kräkas upp allt igen. Så sedan augusti -07 lever jag på dropp genom en direkt port in i blodet. I mars -08 föddes vår dotter Tyra. Alldeles, alldeles underbar! Läkarna räknade då med att min kropp skulle återgå till det normala men så blev dock inte fallet. Utan problemen fortsatte i samma omfattning. Jag har under de här tre och ett halvt åren tappat 40kg i vikt. Jag har under åren drabbats av en rad bakslag bl.a ett 15-tal blodförgiftningar varav jag vid vissa av dessa bara varit en hårsmån från döden. Drabbades även i januari i år av en livshotande propp i magen som har gjort att mina ben inte bär mig några längre sträckor utan är numera hänvisad till rullstol vid längre förflyttningar. Jag har träffat de främsta specialisterna inom mag-tarm motorik i Sverige, dessa har i sin tur konsulterat kollegor runt om i världen men tyvärr utan att komma närmare en lösning.


Då mitt tillstånd hela tiden försämras och jag spenderar mellan 8-10 månader om året inneliggande på sjukhus har jag insett och börjat acceptera att jag förmodligen inte kommer klara leva så här under så lång tid till för min kropp har tagit enormt med stryk av alla infektioner och andra komplikationer under åren som gått.


Men jag har en dröm. Jag vill ge min familj en resa där vi kan fly allt vad sjukhus och sjukdomar heter. Jag vill ge oss en "fristad" där vi bara kan vara en familj, uppleva positiva saker. Ge oss tid att läka.


Detta kan nu bli möjligt, genom att en ängel utan vingar engagerat sig. Hon önskar att jag startar en insamling för att jag ska få uppfylla min dröm. Genom att de som vill bidra får sätta in 100kr på mitt "drömkonto" 5182-2953200 (SEB-konto) De som gör detta deltar även i en utlottning av ett halsband som hon har donerat för att sporra extra. Märk insättningen med namn och mobil nummer. Insamlingen kommer pågå fram tills den sista januari. Numret på lotten blir i den ordningen som insättningen kommer in dvs den första som skänker 100kr får nr 1 osv. (Halsbandet är av märket Rosior. Certifikat och garanti finns. Det är i vitt guld och har 40 st briljanter (0,72K) Nypris ligger på ca.20000kr.)

Jag hoppas att ni kan hjälpa mig att ge min familj den bästa julklappen vi kan få, tid tillsammans och en upplevelse utöver den kaotiska vardag vi lever i idag."
Puss och Kram
 
                               Karin                                           




65 kommentarer:

  1. Hej Karin!
    Jag går in på din blogg titt som tätt och läser om hur du har det. Varje gång håller jag tummarna för att du har blivit bättre, men tyvärr är det inte alltid så :(
    Jag har lagt ut din blogg som en länk på min facebook så att fler kan få chansen att läsa om ditt gripande livsöde och kanske bidra med en slant till din drömresa. Hoppas att det är okej?!
    Styrkekramar från Lina Gravéus

    SvaraRadera
  2. Jag kommer att lägga ut din blogg på fb och hoppas att många med mig kommer att sätta in en drömpeng på ditt drömkonto!
    //Jennie Ekstrand

    SvaraRadera
  3. Va gulliga ni är! Ni är mer än välkomna att sprida det vidare...! Ett stort tack till Er! Kram Kram Karin

    SvaraRadera
  4. Det är effektuerat på både ena och andra sättet, titta på min blogg!
    Kramar och jag hoppas att din dröm kommer att gå i uppfyllelse!
    Håller alla tummar!

    SvaraRadera
  5. Hej igen!
    Om man har Swedbank som jag har får det inte plats både telefonnummer och namn, där ryms bara 10 tecken....bara så att du vet!
    Kramar igen!

    SvaraRadera
  6. Här för första gången, hittade in via Snäckskalsdalen. Tårarna hänger i ögonen och jag berörs djupt av ditt levnadsöde. Håll drömmen levande, jag kommer att länka till dig senare i veckan.
    Kram Pia i Ateljé Skogslyckan

    SvaraRadera
  7. Hej! Vill gärna hjälpa er! Men måste veta vilken bank det är som pengarna ska till för att kunna föra över.
    Mvh
    /Karin

    SvaraRadera
  8. hei har fulgt bloggen din lenge.. føler så med deg og dine! vil gjerne hjelpe deg, hvordan kan sette inn penger fra Norge? klem Åse

    SvaraRadera
  9. Hej Karin! Jag blev djupt rörd över din sjukdomsberättelse och har nu satt in 100 kr på kontot du uppgav. Tyvärr fick jag bara plats att skriva mobilnumret och ett M, men det står för mig, Monica, och jag hittade dig via Snäckskalsdalen! Du ska se, att du rätt snart har fått ihop till en underbar resa med din familj! Vi är många, som bloggar och det sprids snabbt!
    Jag önskar dig all lycka!
    Stor kram, Monica

    SvaraRadera
  10. Hej!
    Jag vill skicka dig många varma kramar! Hoppas din dröm blir sann!
    /Sirpa

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Min bank måste veta vilken bank pengarna ska överföras till. Varmt lycka till!

    SvaraRadera
  12. Har givetviss satt in 100 kr till dig men endast mobilnr fick plats...

    SvaraRadera
  13. 5182 är seb....

    sätter själklart in en peng för att ni ska få er dröm resa. jag håller alla tummar jag har..
    ni är värda att komma ifrån allt kaos.
    tänker ofta på dejj.. kramar hanna o hilma

    SvaraRadera
  14. yeeeeeees, ja lyckades skicka en kommentar.
    försökt tusen ggr, men har ej funkat.
    men följer dej varje vecka.

    ska sprida detta vidare... <3

    SvaraRadera
  15. Vilken kvinna du är! En sann kämpe!Det är svårt att läsa utan att fyllas med sorg... ännu svårare att förstå. Självklart ska jag bidra till din att din dröm blir sann. Kommer även länka till din sida på min blogg och hålla tummarna på ett lyckligt slut. Ta hand om er!

    SvaraRadera
  16. Hej Karin!
    Blev väldigt berörd när jag läser omm din livssituation.För 12 år sedan insjuknande min sambo i liknande symtom.Dom hittade ett sår på magmunnen. Han blev opererad dom tog bort halva magsäcken.Han blev aldrig riktigt bra men bättre. Han insjuknade för 2 år sedan igen.Vårdcentralen har skyllt på dåliga kostvanor. Precis som dom skulle veta det. Vi åkte in akut jag och min svärmor avlöste varandra allt för att do inte skulle skicka hem honom. Vi hade turen att träffa på rätt läkare. Han misstänkte en tarmsjukdom ( crons).
    Han har en behandlad crons idag och mår mycket, mycket bättre. Tänk om dom skickat väg detta crons provet för 12 år sedan. Tänk så mycket lidande det hade sparat. En fråga till dig. Får jag försöka ta kontakt med media och berätta om din livssituation??? Orkar du??? Kanske det sitter en läkare någon stans som kan hitta gåtan???? kram Annelie

    SvaraRadera
  17. Hej! Självklart vill jag hjälpa till att få din dröm att gå i uppfyllelse. Känner varmt med dig och din familj! Stor kram från E´s D

    SvaraRadera
  18. Hej Vännen kanon grej du har dragit igång, nu hoppas vi att det sprids över hela kontinenten så att pengarna kan flöda in o drömmen bli sann. Men du får nöja dig med tel nr på insättningarna. Kanon kul att det har kommit igång två på jobbet fick jag med också som känner dig. Må så gott nu vännen så ses eller hörs vi snart. Kramar i massor

    SvaraRadera
  19. Mari Axeland Rapp7 december 2010 kl. 19:12

    Hej Karin! Vilken kämpe du är. är så jättegärna med och stöder.Hoppas att ni får drömresa och det snart. Hälsa familjen. Saknar er här på Trälle. Kram Mari

    SvaraRadera
  20. Skickar en bamsekram till dig, hoppas eran dröm gå i uppfyllelse! Ge Stefan en stor kram från Ebba & Wincent's familj i Åminne. Tänker på er,kramilikram!!

    SvaraRadera
  21. Jag drar mitt strå till stacken, har fört över en hundring och länkat på min blogg. Jag önskar dig all lycka till i framtiden!

    PS. Om du orkar hade det varit suveränt om du kompletterade kontouppgifterna med bank samt vilket som är clearing och vilket som är kontonummer. Det gör det lättare att föra över pengarna. DS.

    SvaraRadera
  22. Hej Karin! Har följt din blogg ett tag och du ska veta att jag tänker mycket på dig och din familj! Självklart har jag satt in pengar på kontot och hoppas att många kommer göra samma sak. Många kramar Therese

    SvaraRadera
  23. Åh så roligt Karin!!! Det finns fantastiska människor, änglar....(du är en av dem!). Jag är så rörd av allt det här, känner så starkt för alla de här medmänniskorna som bryr sig, som ska försöka uppfylla din dröm. Det finns hopp kära du. Nu ska vi skicka i väg dej och din härliga familj...Tillsammans ska vi lyckas!!!! Tack till Ängeln som startat det här! "Drömkonto", så vackert......det kan bara bli bra nu...Kramelekramar i massor från Reftele

    SvaraRadera
  24. Hej Karin!
    Det är klart ni ska ut och resa! Jag ska gladeligen bidra med en hundring, hoppas du får in mycke pengar så det räcker till lite extra lyx också, det är ni värda :)
    Kram Martina

    SvaraRadera
  25. Hejsan Karin!
    Givetvis vill jag också hjälpa till med er resa. Ett litet praktiskt problem är vilken bank kontonr tillhör!
    Ska göra mitt allra allra bästa för att sprida detta! Jag börjar med Lagunen imorgon!
    Kramar i massor!
    Mia Lindqvist

    SvaraRadera
  26. Hej
    Såklart jag vill ge er familj detta i julklapp och få dig att kämpa vidare.
    Du är så stark och det måste verkligen vara hemskt.
    Tänkter på dig och hoppas nu att du får ihop så ni kan åka!
    Märker Sandra får ej plats med mer.
    Den allraste varmate kramen
    sandra

    SvaraRadera
  27. Tårarna rinner ner för min kinder. Har tyvärr inte möjlighet till att lägga in någon peng för tillfället, lite krångligt mellan länder, behöver mer info. Men jag lade en länk till din blogg på min facebook profil.. .

    SvaraRadera
  28. Jaa, vad säger man... Hittade hit via Agneta/snäckskalsdalen och du, din historia och liv berör på ett alldeles speciellt sätt! Det första jag gör imorgonbitti, när jag sitter vid "rätt" dator, är att lämna mitt bidrag till att din dröm ska gå i uppfyllelse för jag tycker du är värd detta - och mycket mer därtill! Vilken underbar ängel du har vid din sida och jag önskar dig innerligt en fin tid med dina kära och kommer att följa dig här.
    Stora varmkramen Allis

    SvaraRadera
  29. Hej !
    Överföring gjord ☺
    Lycka till & jag hoppas Ni kommer iväg.
    Kram kram Familjen Åsa Kronvall i Burseryd

    SvaraRadera
  30. Hej Karin

    Jag berörs i djupet av mitt hjärta av ditt öde.
    Naturligtvis så vill jag bidra till din drömresa.
    Jag har satt in pengar på ditt konto.
    Endast mobilnummret fick plats.
    Föjer dig ochså hoppas att allt går vägen.

    Jag önskar dig och din familj all lycka.
    Länkar till dig ochså från min blogg så att fler får komma in och förhoppningsvis ge ett bidrag.


    Varma Kramar/ Fam. Norrman i Rundvik

    SvaraRadera
  31. Hej Hej Vännen!

    Blir så glad när jag ser så många som stöttar dig Karin. Hoppas verkligen ni kommer iväg på er drömresa. Jag har oxå givetvis bidragit, men endast mitt mobilnr och ett E fick plats.
    Vilken fantstisk ängel som kom med denna idé, en stor kram till dig Ängel.
    Du finns ständigt i mina tankar Karin. Samla på dig massa energi och styrka nu så du och din familj får fira en mysig jul ihop. Pratade med mamma innan som pratat med Sula......du är världens kämpe goaste du. Du berör in i hjärtat. Tänkte igår på när du och Kjell kom och tomtade hos mamma ,känns som igår....lika busiga både far och dotter.
    Massa Styrke Kramar till dig Karin

    SvaraRadera
  32. Hej Karin
    Har läst din blogg ett tag och verkligen blvit gripen av din historia. Hoppas verkligen att er resa blir av och självklart har jag bidragit med pengar till den.
    Hoppas verligen att den pigga och glada Karin som jag kommer ihåg från skolan snart kommer tillbaka. Sara.D

    SvaraRadera
  33. Hej Karin!
    Hoppas ni får åka till något riktigt härligt ställe.
    Skulle tro att lavinen har startat nu.
    Självklart vill jag delta.
    Kram till dig.

    SvaraRadera
  34. Hej Karin!

    Jag beundrar dig verkligen har följt dig i bloggen du är enorm och jag lider med dig.
    Har satt in 100 kronor till er och hoppas att
    ni kommer iväg någonstans.
    Stor kram
    Anita M.Reftele

    SvaraRadera
  35. Hej Karin!
    Här kommer en hälsning från Reftele.
    Var himla skoj att träffa dej på festen i Ås för ett tag sen.
    Mamma hälsar oxå så gott. Hon är inte så bra på att skriva men vi följer din blogg både hon och jag.
    Vi har satt in pengar fick bara med våra mobilnummer.
    Hoppas ni kommer iväg på drömresan.
    Kramar från
    Johanna Andersson & Ann-Katrin Andersson i Reftele

    SvaraRadera
  36. Hej Karin!
    Har satt in pengar och jag hoppas verkligen att ni kommer iväg på en välbehövlig resa.
    Många kramar från familjen Anna Hallberg i Sporda.

    SvaraRadera
  37. Hej Karin!
    hoppas att ni når ert mål!
    Jobbar med en energimadrass som kanske kan hjälpa dig att må bättre se:http://hero4kids.se/product.do?productId=0076 ring gärna för vidare info!

    Kramar från Heidie Johansson i Gnosjö

    SvaraRadera
  38. Hej Karin, håber du når målet og får en rigtig god rejse med dine kære. har sendt bidrag x 2. kærlig hilsen
    Karen og Ole Tonsberg, Toftaled + Danmark

    SvaraRadera
  39. Jag hittade hit för ett par veckor sedan genom Gudruns blogg (Gudruns keramik). Jag har läst alla dina inlägg och jag beundrar dig otroliga livslust och styrka. Jag önskar att du ska få må bättre och jag önskar också att ni ska få komma iväg på er drömresa. Jag har länkat från min blogg och även lämnat ett bidrag till drömresan.

    Många styrkekramar,
    Regina

    SvaraRadera
  40. Vilken underbar ide!! Är det någon som vet hur man kan överföra från USA?
    Kramar till dig Karin!!

    SvaraRadera
  41. hej till Johanna. for att överföra från ett annat land måste man ha bankens Swiftadress och IBAN-nr. evt. kan SEB-banken kontaktes for att få dessa nummer. hälsningar Karen från Danmark

    SvaraRadera
  42. Hej gumman!
    Jag går in och läser din blogg titt som tätt och tänker på dig ofta!
    Jag och min familj har fört över 2 x 100 kr till din drömresa, fick dock bara plats med 0705691129.
    Hoppas ni får ihop så det räcker låångt bort och länge!
    Stora julkramar !
    Anna (Hestra) med familj

    SvaraRadera
  43. Goa Karin!
    Klart att jag hjälper er att uppfylla er dröm. Inga förtjänar det bättre än ni.
    Kramar i massor
    Annette Ek

    SvaraRadera
  44. Underbar ide vännen!! =) Varför har vi inte kommit på det innan!??? Vill naturligtvis hjälpa till.....Känns så bra att man *kan göra något* för Er!! Det var så härligt att se dig på julmarknaden ......Stor kram på dig!!! =)

    Puss Malin

    SvaraRadera
  45. ps. Jag tycker att du ska använda halsbandet till resan i stället för att lotta ut det!! Då kommer det till *rätta*!! puss Malin

    SvaraRadera
  46. Hej Karin
    Vill att du ska veta att jag beundrar dig så..du har så mkt styrka inom dig. Fortsätt så..!!
    Klart att även jag har satt in en slant till er. Önskar inget annat än att ni ska kunna komma iväg.
    Kram Sita

    SvaraRadera
  47. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  48. Hej igen gumman!
    Mina föräldrar hälsar så gott till dig och din familj och vill att du ska veta att dom tänker på dig. Dom har satt in 500kr på "LenaoHans".
    Stora Kramar

    SvaraRadera
  49. Följer dej sedan länge Karin, läser både bloggen och kommentarerna med tårar i ögonen. Lagt ut länken på Fb hoppas det leder till fler bidrag.
    Mitt är redan lämnat.
    Ha det så gott ni kan hela familjen!
    Kram Helén HL Reftele

    SvaraRadera
  50. Tänker på dig. håller alla tummar för att de ska kunna hjälpa dig att må bättre. Vilken underbart söt liten tjej du har :-). kramar Therese (sundwall) westlund

    SvaraRadera
  51. Hoppas att du kommer i väg på någon semester!! Jag har länkat till dig så får vi hoppas att vi blir fler!! Ska försöka få in kosingen i mon, är utan batteri i kodboxen. Kram Bittan

    SvaraRadera
  52. Jag hoppas Ni kan komma iväg på en riktigt fin semester.Jag tänker på Er! Har satt in pengar,skulle jag vinna får Du behålla halsbandet!

    SvaraRadera
  53. Hej Karin! Det är svårt att läsa dina inlägg utan att ögonen fylls med tårar. Jag tänker ofta på dig(er)! Tycker att du och din fam är så otroligt starka människor som orkar hålla skenet uppe trots alla motgångar! Att livet har behandlat er så här är så otroligt orättvist!Beundrar verkligen dig och din kämpaglöd!! Ni är värda den finaste drömresan man kan få, så det är klart att vi vill vara med och ge er den!!Håller alla tummar vi har!Hoppas ni får en underbar resa♥
    Många kramar Emelie och Robert

    SvaraRadera
  54. HOPPAS HOPPAS ni kommer i väg på er resa!!Jag ska absolut sprida detta vidare!!STORA kramen till dig starka modiga kvinna!♥

    SvaraRadera
  55. Hej!
    Blev så berörd av detta,så jag sätter in på ditt konto.Hoppas ni kommer iväg på er resa.
    Kram monica

    SvaraRadera
  56. Hej !
    Jag blev så berörd när jag läste din berättelse på din blogg. Jag har tagit mig friheten att lägga ut din blogg som en länk på min blogg http://hjartero.blogspot.com/
    så att fler kan få chansen att läsa om ditt gripande livsöde och kanske bidra med en slant till din drömresa. Hoppas att det är okej?!
    Styrkekramar från Maria

    SvaraRadera
  57. Det är många som undrar vilken bank och clearingnummer du har.
    SEB bank
    clearingnummer=5182
    kontonummer=2953200
    Hej Karin har satt in pengar och jag hoppas verkligen att ni kommer iväg på en välbehövlig resa.

    SvaraRadera
  58. Hej Karin!
    Jag tänker på dig och vad du går igenom och naturligtvis på din familj.
    Jag har själv haft bröstcancer och mått väldigt dåligt de sista två åren.
    Jag ska gärna bidra med pengar och hoppas ni får komma på er drömresa.
    God jul!
    Kram Susanne

    SvaraRadera
  59. Hej Karin. Har nu gett din kommentar ett svar på min blogg. Tänker också sätta in en slant till er och hoppas hoppas hoppas ni kommer iväg till er fristad.

    STOR kram <3 /GBP

    SvaraRadera
  60. Varför kan ni inte spara pengar själva? Det skulle jag göra. Kan ju inte gå åt myra pengar om du bara ligger på sjukhus? Koppla in Lyxfällan istället så hjälper de er att pussla ihop ekonomin. Surt att tigga.

    SvaraRadera
  61. Du anonym den 30:e dec verkar inte vara insatt ett endaste dugg i hur de har det. Är du avundsjuk? tänk dig själv hur ditt liv skulle vara om du hade det som Karin.
    Surt med avundjuka.

    SvaraRadera
  62. "Varför kan ni inte spara pengar själva? Det skulle jag göra. Kan ju inte gå åt myra pengar om du bara ligger på sjukhus? Koppla in Lyxfällan istället så hjälper de er att pussla ihop ekonomin. Surt att tigga."

    Du som skrev detta....Empati, har du hört talas om det?? Vi är så duktiga på att lätta våra dåliga samveten och skänka pengar till svältande barn, och katastrofdrabbade länder, är det någon skillnad på att hjälpa dem som har det jobbigt här hemma? Varför har vi så svårt att be om hjälp, och tydligen också ont av när andra vågar be om hjälp!?!?

    Nä skärp dig, sidor/saker man inte gillar kan man lämna, man behöver inte göra sura inlägg som sårar!!

    Jag kommer i alla fall sätta in en peng, och skänka tacksamhetens tanke till min egen friska kropp. Önskar er allt gott och all styrka!!

    SvaraRadera
  63. Vad är du för bitter och sorglig människa som inte kan unna Karins familj? ingen har bett dig att donera eller ens läsa bloggen. Du måste leva ett fruktansvärt tragisk liv och inte finna någon som helst glädje av att hjälpa andra. Det är synd om dig.
    Fyfan. Håll dina åsikter för dig själv.
    Lina

    SvaraRadera
  64. Nu har jag donerat, från mig och min man. Tror jag var för sent ute. Mig gör det inget, skulle jag vunnit halsbandet säger jag som någon annan sagt, du hade ändå fått det så du kunde sålt det och stannat 2 veckor extra eller köpa er något ni vill ha eller behöver!¨
    Kramar!! Lina

    SvaraRadera
  65. Jag måste bara fråga? Blev du lyckligare av att resa? Håller med Anonym att ni kunde sparat själva...Jag blir i och för sig oxå berörd av att läsa dina inlägg och tycker hemskt synd om dig och din familj, men att fly problemen hjälper oftast inte! Jag tror att det hade känts betydligt bättre för alla er om ni hade vetat att ni själva hade sparat ihop pengar till den resan. Vad jag förstår av dina inlägg så är du fortfarande lika sjuk. Jag hoppas verkligen någon läkare finner en diagnos och hjälp för dig så du blir bättre.

    SvaraRadera