onsdag 27 oktober 2010

Trist höst dags väder...!!

Hej hej!

Fy Fabian vilket tråkigt väder idag, de regnar och blåser, och är kallt!
Eller de ser ut och va kallt, det är kallt inomhus så jag kröp tillbaks ner under täcket för att varma min taniga och ganska beniga kropp! :/ fy usch, har ingen som helst lust att göra någonting, möjligtvis sova kanske... Men de jag egentligen borde göra är försöka fylla vår tvättmaskin med smutsig tvätt (att de bara kan bli så mycke tvätt!) och sen borde jag plocka lite i köket innan maken kommer hem. Men kroppen känns som den strejkar, och frågan är ju om jag vill vara en "svart-fot" och bryta den strejken? *ler*

Min kropp gör ont idag, vet inte vad jag har gjort men ont gör de. Längtar till min nya bäddmadrass kommer, hoppas den är skön och väldigt mjuk! Eller iaf väldigt formbar...
Ganska smidigt för skulle jag behöva ligga inne en längre tid så funkar de ju och flytta med den, så sängen blir bättre för min vikt klass, ligger ju uppstapplad med en massa kuddar annars.

Hmm, detta är faktiskt mitt 100:e inlägg här på bloggen! När jag började skriva så trodde jag aldrig att intresset skulle bli så stort för bloggen... Men det är kul, dels att kunna upplysa nära och kära om vart jag befinner mig och hur jag mår. Sen är det många andra som har hittat hit också, jätte kul! Kommentarerna är så värmande och peppande! För vissa dagar är riktiga skit dagar då jag verkligen bara vill lägga mig ner och skita i allt, orkar inte fortsätta med dropp, nålar, sprutor och läkare hit och dit! Men som tur är så reser sig humöret igen man hittar de där små (ibland stora) guldkornen i vardagen och livet. Tur att man inte på förhand vet vad ens öde är! Utan att man får tid under livets resa att vänja sig vid förändringarna som sker, både de små och stora! Men just nu skulle jag bra gärna varit frisk, är ganska trött på allt, trött på att vänta på nya behandlingar osv...

Livet blir nog aldrig som man tänkt sig riktigt, eller hur har ditt liv blivit? Lever du i din dröm?

Ska fundera ut vad som ska ätas här ikväll, något smidigt men gott lyder väl kriterierna som ska uppfyllas! Måste handlas idag me, mjölken har en strykande åtgång. Jag och Oscar är två riktiga kalvar *skrattar* medans resten av familjen helst dricker annat...
Funderar på pasta i någon form ikväll iaf, smidigt och gott helt enkelt!

Nu måste jag ringa till sjukhuset!
Ha en mysig-höst kväll!

Puss och Kram
Karin

måndag 25 oktober 2010

Insamling...?

Hej hej allihop!

Jag är hemma! (har varit utskriven i snart en vecka så jag håller mina tummar att det blir många fler...!)
Det är härligt att slippa sjukhuset, skönt att ro om sig själv, mysa med familj och gosa med Tyra. Helt enkelt tanka upp med kärlek!
Super härligt att få somna i samma säng som maken, även om han vissa nätter snarkar som ett helt sågverk... *s*
Härligt att åka och handla, få laga mat och sen sitta ner och njuta hela familjen, prata lite om hur dagen varit och sånt. Sen visst, familje livet är inte alltid en dans på rosor! Det är gnälliga barn, läx tjöt, tvätt och tandgnissel också som inte är fullt så härligt! Men försöker att få min energi att räcka till allt det positiva!
Mesta tiden av dygnet så vilar jag, orkar inte vara igång så många timmar i sträck, men får jag bara vila någon timme så kan jag ofta vara igång några timmar till sen...i min takt dvs. Följer jag Tyras takt tar jag slut ganska snabbt! Men ofta om jag lägger mig för jag har ont så kommer hon in till mig i sängen och så ligger vi och pratar, läser böcker eller kollar på Pippi eller Emil genom mobilen, hur mysigt som helst!

Jag har funderat ett tag på att kanske starta en insamling för att göra en dröm som jag bär på till verklighet. Det är nämligen så att jag skulle vilja ta med familjen på semester och ladda upp batterierna och bara vara en familj. Tror att vi alla skulle behöva ett miljö ombyte, långt ifrån den vardagen vi har här hemma! Inga sjukhus besök, inga hastiga ambulans färder eller långa dagar (ibland veckor) utan att vi ses... Detta är ju underförutsättningar att jag mår hyfsat och är så pass stabil så det går. Men det är en dröm jag har iaf...! Men jag vet inte riktigt, ska fundera ett tag till. Vet inte hur sånt fungerar...

Imorgon hoppas jag att min nya rullstol kommer, vore skönt! Den jag lånat är bra, men för tung för mig eller så är jag för klen för den ;) orkar knappt lyfta den ur bilen och då är de svårt att göra något på "egen" hand! :/
Sen ska jag kontakta min distrik sköterska också, ska få beställa en madrass mer anpassad för mig, de ska bli skönt! Vaknar oftast efter 1-2 timmar och har ont i rygg, höft och axlar...trist! O frustrerande!

Nu kom maken så nu är det mys och sen sova som gäller!

Sov gott!
Puss och kram
Karin

torsdag 14 oktober 2010

rubrik...överflödigt...




Hej hej gott folk!


vet inte riktigt vad jag ska skriva. eller jo egentligen, men saknar inspiration!


Iaf vill jag gratta Sara och Jesper till att har blivit äkta makar, ni var otroligt vackra! Hoppas att ni får en underbar resa till "the big apple"!
(kommer bilder så småningom)


Varnar känsliga läsare...!!
typ min mage stannade i och med operationen och med tanke på att jag inte äter som en vanlig människa så jag har typ spytt upp saker som borde kommit ut den andre vägen...! bläe, kan man nog säga om den saken!
Så ni som har ringt eller mailat, sms:at... jag har helt enkelt inte orkat vara social då jag övervägt att slänga en stol genom fönstret och hoppa efter den...(jag "bor" på 7;e våningen...) 
Ibland känns det verkligen inte som  jag orkar mer. Men jag antar att snart vänder uppåt i humöret igen, brukar bli så här emellanåt.
Jag vill bli frisk nu.


puss och kram
Karin

tisdag 5 oktober 2010

Liten uppdatering

 Bild på min "nya" fina mage...
 Framtidens dam-Zlatan
 Lek i photoshop
Min trollunge...älskar dej goíng!

Fy, va trött jag e på livet, sitautionen vår familj befinner sig i!
Önskar att vi kunde boka oss en resa för familje-tid...utan sjukdomar, bombnedslag till hem och andra tråkigheter!
Tid till att läka såren som bara blir större och större ju längre jag är sjuk....
Bara att få miljö ombyte, göra något positivt tillsammans!
Puss och Kram
Karin