måndag 30 november 2009

Otroliga läkare...


Hej och god kväll gott folk!


Andreas Munch ringde mig idag vid halv sex snåret på kvällen, långa dagar! ;)

Helt otroligt, men väldigt skönt att han ringer mig direkt och inte till Kai. (inte för att det hade varit fel, men ändå skönt att få fakta direkt och kunna fråga om saker själv)

han var ganska arg för att jag inte var i Linköping idag som planerat, men han hade varit på kurs i london förra veckan och mött specialister från hela världen. De hade tydligen diskuterat mitt fall, dock inga revolutionerade framsteg men de tyckte att det var lite konstigt att jag inte hade svarat bättre på kortison behandlingen. Men förmodligen ska jag testa en annan medicin, som också används vid inflammationer i magen. Tyvärr sänker det mitt immunförsvar, men de får väl väga för och nackdelar noga innan jag testar. Andreas trodde att han kunde fixa så jag får komma upp till Linköping på tors-fredag för att testa att stanna min mag-tarm motorik med hjälp av en slags medicin. Skönt att det blir så snabbt förhoppningsvis! :)

Han hade också träffat Greger så han visste att jag ska till Huddinge i mitten av december.

Han ville också kanske ta nya biopsier från magsäcken och från tunntarmen för att se om det skett några förändringar sen i april när de första togs. Han visste inte om de kunde tas med titthåls kirurgi (jag tror inte det för sist var de tvungna att öppna hela min buk för att få de biopsierna de ville ha) Men just nu kan jag nog göra vad som helst känns det som...! :\

Men han är verkligen engagerad och det känns jättebra! Måste säga att jag har haft tur med läkarna, först Kai som också varit helt super och sen Andreas. Kan verkligen inte klaga!


Annars idag har jag varit en sväng i Reftele hos mor. Stefan hade ärende ut där så jag och tyra passade på att hälsa på lite och snikte till oss lunch också, mums! När pappa hörde att vi skulle komma, så ko han också hem och busade lite med tyra och åt med oss andra. Skönt att han efter alla dessa år kan släppa arbetet lite. Tror han har omvärderat lite, och till och med kanske kan se livet efter jobbet. Skönt att se honom sådan, mer avslappnad! :)

tyra fick också ett jättefint örngott till sin dagis kudde som mormor sytt och fixat med, så snällt!


Sen åkte vi hem och stupade i säng, tyra har haft lite lätt feber under dagen, jag helt utmattad av ingenting och Stefan av sömnbrist sen natten innan då tyra varit gnällig...Härligt gäng! *ler*

När jag och Tyra vaknade hade min kära make fixat middag till hela familjen, så gulligt så det var nästan bara att sätta sig vid dukat bord, sådan lyx!

Sen hängde jag en maskin tvätt, sju veckor sedan sist, så det var inte så surt som det brukar vara! Konstigt att när man inte har ett normalt fungerande vardagsliv så kan sådana saker som annars är ett ont måste inte vara så betungande. Jag vet för ungefär ett år sedan knappt så pratade jag lite med en gammal jobbar kompis som också låg inne här på kirurgen. Han sa samma sak, man kan faktiskt sakna sådant. (min mor kommer bli chockad, var inte så hushålls pysslig innan jag blev sjuk) Han finns inte i livet idag, han var ung, det är orättvist! Jag kan känna att när man ligger på sjukhus så ser man mycket elände men så länge de som inte klarar sig är äldre så känns det inte lika hemsk och då menar jag gamla, sjuka människor. Inte sådana som är min ålder eller mitt i livet...som har barn och familj med mera. I de lägena har jag svårt att förstå de som tror på gud och menar att allt har en mening. Det finns ingen som helst mening i det...


Åkte tillbaka till sjukhuset runt 19-tiden, stannade på vägen och köpte apelsiner...så goda! extra saftiga enligt affären...mums!
Dagens kort är från en fin höstdag i vår fina park vi har här i värnamo, Apladalen. Tyra älskar åka rutchkana som ni kan se!
Puss och Kram
Karin



söndag 29 november 2009

2000-besökare!!!


Hej Hej!


2000-gränsen sprängd... :) Gissa vem som ringde mäkta stolt och berättade?

Jo, min älskling, han var så nöjd, jag var bara tvungen att skriva att det var han som var den som gjorde de, så nu är det nämnt! ;)

kul att de var han som fick äran, tror han blev lite glad!


Tittade på "el classico" ikväll, inte alltför tråkigt mål zlatan fick göra! snacka om att dominera bytas in i 51:a minuten, sen fyra minuter senare dunka in 1-0 till barca! Ingen tråkig dag på jobbet... ;)


Inatt kollade jag på "hotell Rawanda", fy vilken hemsk film... Efter de var det jobbigt och sova, tänkte på familjen och hur pressat allt är. Ville bara ringa till Stefan och säga hur mycket jag saknade honom, kunde dock inte göra de för då hade jag förmodligen väckt tyra och förstört deras natt sömn...och de hade inte varit schysst!

Tror att de var mer saknad för jag hade sovit hemma natten innan, allt blir alltid mer påtagligt när de precis har hänt, tex när de lämnar sjukhuset och åker hem så är saknaden alltid störst i början, sen avtar de lite och jag får lite distans och kan "skjuta" undan saknaden lite...


Idag har jag sovit framtills två-tiden har känt mig trött några dar, mer trött än vanligt...vet inte riktigt vad som är fel...kanske har någon skit i kroppen typ förkylning som inte brutit ut. Tror tyra har lite feber, hon var hängig ikväll och ville bara gosa, hon somnade tillslut på min mage, jätte mysigt men tråkigt att hon är sjuk!


Idag hämtade Stefan och Tyra mig på sjukhuset seen åkte vi hem och hämtade grabbarna och åkte på julskyltning, jästrans vad kallt! eller rått kanske man ska säga! Vi tog lite lotter och vann ganska mycket faktiskt och det är ju alltid kul. Träffade Kenneth, susanne och amanda också, kul! det var länge sedan nu... På scenen uppträdde några tjejer, de sjöng julsånger och var jätte duktiga. Tyra verkade trivas, hon dansade och klappade händerna till publikens förtjusning...ett riktigt charmtroll! Mammas lilla ängel...

Har lärt henne säga "pappa stark och mamma snygg" ;)

Smart va? Boosta självförtroendet lite....!!


Är törstig nu...funderar på att plinga på klockan och fråga efter lite äppeljuice...får se om det går över...!


Efter julmarknaden var vi hos Per&monica och barnen och drack glögg, åt soppa och åt nybakade lussekatter, det gick inte av för hackor! Kul att träffa dem igen, länge sedan sist! De hade gjort om hemma, sååå snyggt! Ny soffa, nytt golv och nya tapeter(fond vägg) jätte fint resultat!
Puss och Kram
Karin

lördag 28 november 2009

Tillbaka igen...




Hej Hej!




Nu har jag varit hemma i nästan ett dygn, helt superbt!


Så skönt och slippa känna stressen att nu ska jag tillbaka snart, som jag kan känna när jag bara är hemma några timmar.


Igår tog vi det ganska lugnt, var en sväng på Tånnö julmarknad, dock inte alls länge, blev så trött snabbt, det var varmt, mycket folk och så var jag jätte hungrig! Men visst var det mysigt...kul att det händer något i byn!


Sen slappade vi mest i soffan, lekte och busade med tyra, vi byggde med lego och kollade på kort när hon var bebis.


Sen så tog vi kväll ganska tidigt, jag känner verkligen att jag blir trött snabbt när jag är i "vanliga livet". På sjukhuset går det ju inte åt så mycket energi, men hemma är man ju igång på ett helt annat vis!


Vi fixade även grej i tv-rummet som Stefan hade köpt. En text som man fäster på väggen, den löd " take time to smell the roses" ganska tänkvärt. Han hade inhandlat den hos malin i veckan! Han är verkligen bäst, vardags rummet har blivit så snyggt nu!




Idag började vi med att städa och plocka iordning lite, sen åkte vi en sväng till stan och var på erikshjälpen, hittade lite grejer till tyra. Bl.a ett pussel och några små stolar som hon nog kommer gilla!


Sen åt vi lite, sen gick jag och tyra på sängen! så mysigt!


När vi vaknade var huset invaderat av fotbolls-tjejerna, det var dax för stora jul-baket! Kul!


Först gjorde de kanel-stjärnor som blev jätte goda, typ nån smördegs kaka med kanel, vanilj och socker. Mums! Sen gjorde de lussekatter, fanatsin flödade med diverse mindre smickrande former...men goda blev de! Tyra fick testa baka också, tror inte riktigt hon fattde vad hon gjorde men hon hade kul, käkade russin och sen spottade hon ut dem på golvet och sen kom vår hund Tila och mumsade, mysigt värre! Hon fungerar som vår dammsugare... :)




Jag lagade soppa till tjejerna, en jätte gryta, ganska mumsig... Men de blev ganska mycket över så vi tänkte nog bjuda ut Per&monica och barnen imorgon efter julmarknaden på lite varmande soppa! stämningsfullt värre!


Men jag känner verkligen hur svag man blir av att ligga på sjukan, efter några timmar med huset fullt var jag helt tvärslut och stefan körde in mig igen sen sov jag ytterligare 3-4 timmar... Även fast jag inte känner mig dålig så finns inte riktigt orken där än, men de är bara att jobba på!




Stefan har gjort en jätte fin stol som numera pryder våran ingång, så snygg!
Nu ska Jag strax kolla på "hotel rawanda" på svt, en verklighets baserad film, så grym...Jag kan inte fatta att omvärlden inte reagerade! Förmodligen händer liknande saker fortfarande fast vi i väst slår döv-örat till...inte våra problem helt enkelt.
Fast att man verkligen kan hata någon så...
Hoppas att ni har haft en lika bra helg som jag haft än så länge!
Snart har bloggen haft 2000 besökare! Tänk va?!
Puss och Kram
Karin



torsdag 26 november 2009

ont, men vid liv!


God Kväll!


Idag har jag inte gjort speciellt mycket, tagit de lugnt, stickat en mössa (och ja det kommer bilder snart) ;)

Stefan och Tyra var inne en sväng i morse och hälsade på, jag fick två skum tomtar som tyra hade väldigt roligt med. Hon förstod inte att man kunde äta dem, men hon tyckte att den luktade glass! :) Sen vilade jag lite, har haft ganska ont till och från... Försökte förklara för Kai att när man har ett sår ovanför ett bröst så gör ju gravitationen att de "drar" i såret av förklarliga skäl... ;)

Men de är ju övergående!

Sen kom mor min in och hälsade på, mysigt. Vi gick ner och fikade lite, sen spelade vi lite kort och surfade lite på datorn.


Imorgon fredag ska jag sova hemma i tånnö, i vår säng, en hel natt! Jag är lycklig, min make är nog också lycklig! Tänk vad små saker kan göra livet underbart!


Tänkte mig också ta en sväng ner på tånnö julmarknad i morgon kväll, ska bli så mysigt, alltid så härlig stämning och juligt.


Ikväll var det andakt av sjukhus kyrkan här på kirurgen, det brukar vara ganska trevligt avbrott i kvällsritualen här på sjukhuset. Inte för att jag är religös, men de kan ge själen lite ro, vad vet jag? Det handlade om domedagen och om de utvalda som den dag gud väljer att komma tillbaka så får de följa med honom och de andra får följa med djävulen...undrar vart man hamnar? Inte så att jag lever i synd, men jag tillber ju inte honom så ofta heller...men jag beundrar dem som kan tro på allt som har med religion att göra, det finns ju egenligen inga bevis för allt det som står i biblen, koranen eller vad man nu tror på...!


Pratade med sara innan idag, hon har ju energi till 1000:en. Hon, jesper och alexsander har gjort julbockar i granris som de ska sälja på julskyltningen i reftele, de ska även sälja korv med bröd, riktiga entreprenörer! De kommer stå mittemot tingshuset (där emelie&alexander bor, på storgatan) Besök dem gärna och kolla in deras fina bockar! Lycka till gumman!


Imorgon tror jag att jag ska laga en romantisk middag till min älskling, en liten överaskning!

Ni anar inte hur skönt det ska bli?!
På bilden idag ser ni mina underbara föräldrar, som ställer upp i vått och torrt! Älskar er...
I bakgrunden ser ni en svart saab två-taktare som är pappas skötebarn (förutom tyra) som även jag och stefan åkte i på bröllopet...
Puss och Kram
Karin

tisdag 24 november 2009

"dan före dan"


hej hej!


Idag har jag varit hemma nu ikväll och lagat en sååå god fläskfilégryta! mums...! synd att gelén hemma var slut bara...

Men det var jätteskönt att vara hemma, lagade mat, tittade på tv och somnade på soffan (som vilken normal människa som helst)


Jag har varit hos psykoterapeuten idag, var bara sååå trött så de gav väl inte så mycket, ska dit igen måndag v.51 (innan stockholm)

Sen var jag hos ellinor och pratade lite, de gick bättre.


Imorgon är det operation, vet inte vilken tid det blir än, hoppas på förmiddag! Då kommer man upp på sal snabbare och slipper ligga på uppvaket så länge!

Ska bli så skönt att slippa ha ont i armen! (första dagarna kommer vara onda men sen släpper de!) Kai kommer försöka sätta den där min gamla (den första) satt, så jag slipper iaf ett nytt ärr! Jippi...

hoppas bara narkosläkaren hittar en bra ven! håll tummarna!


Får se om jag orkar skriva imorgon, de märker ni!

kortet idag är på mor och dotter!
Puss och Kram
karin

måndag 23 november 2009

Tv-kväll...för mig själv!


Hejhopp allesammans!


Ikväll unnade jag mig lyx kvällsfika...en macka från git´s kafe och en nordholms giffel, det smakade mycket gott!

Har varit sååå trött hela dagen, somnade inte förräns halv fem i morse! Det är inte att rekommendera, sen med all smärtstillande medicin som jag får så blir huvudet helt oanvändligt...

Tyvärr fick stefan erfara det idag när jag var hemma, önskar jag kunde göra mer nytta de få stunderna jag är hemma...Sover mest...

Han säger att det är lugnt, men jag vet att det inte är det egentligen. vet att han tycker att allt är skit just nu, och jag är benägen att hålla med honom! Saknar att somna och vakna med honom, bara få känna att han är nära, att känna sig behövd...saknar att få honom att känna sig speciell och passionerad. Förhållandet blir ganska ansträngt ibland när man sköter mycket av de vardagliga pratet över mobilen! :(


Stefan och Tyra hämtade mig tidigt idag, vid 10-tiden, han var ledig idag. Sen åkte vi ut i skogen på jakt efter mossa, ska göra lite fina kransar och blomgrupper. Stefan har gjort en stol hemma som är så fin, han har klätt den helt i mossa och dekorerat den med vinter äpplen och hjärtan, så fint! Så nu har han fått lite blodad tand. tyvärr så hittade vi inte den mossan han var ute efter men de var skönt att komma ut och få lite frisk luft.


Tack anita för alla tidningar, jättebra blandning! Det är inspirerande och gör att tiden går snabbare...


Kom att tänka på de att snart är det ju os i vancover, de blir roligt. Enda fördelen med att inte vara behövd någonstans man kan kolla på sådana evenmang utan att ha dåligt samvete.


Imorgon ska jag prata med min psykoterapeut, det ska bli intressant, sen ska jag träffa kuratorn Ellinor efter lunch, måste prata med Kai imorgon med om att kanske flytta styngnet på jejunostomin (det verkar riktigt irriterat och kanske lite inflammerat runt den)


Nu är jag själv på rummet igen, för stunden iaf. Skönt!

Men här är ganska mycket folk inlagda så det dröjer nog inte länge förräns det kommer någon.


Tittar på sporten, grattis älskling brynäs vann i hockeyn ikväll!

snart börjar i Zlatans fotspår, ikväll avgörs det vem som får åka till Barca och träffa zlatan. Tänk vilken grej, vissa av dem är nog framtida kända spelare, så talangfulla!


Bilden på Oscar och Tyra är tagen i Apladalen, härlig va?
Nu ska jag ringa min make!

Sov sött!
Puss och kram
karin

söndag 22 november 2009

Tillbaka i sängen...!


Hej Hej!


Nu har jag varit en stund i Reftele och hämtat hem lill-tjejen från mormor och morfar. Hon mådde som en kung, efter att ha fått deras odelade uppmärksamhet i ett helt dygn. När hon är hos dem så är det nog hon som bestämmer det mesta, skulle jag gissa ;)

Tack mamma och pappa för att ni ställer upp!

Såg att ni har arit inne och skrivit kommentarer också. Jag vet faktiskt inte varför klockan inte stämmer, det gör det inte på mina inlägg heller. Så om någon vet varför kommentera gärna detta(eller hur man åtgärdar det)


Har kommit på att denna underbara dator har plats för minnes kort, så nu har jag kopierat både mammas och vår kamera så jag har mer bilder att välja mellan till bloggen, började bli snålt med bilder i mobilen! :o)


Jag har fortfarande väldigt ont i axeln får ganska mycket smärtstillande, så jag är ganska trött ungefär hela tiden... har även fått ont i magen runt sonden, smärtar inte på djupet utan mer ytligt.


Tittade på Grey´s anatomy inan idag, är lite beroende framkallande tycker jag nog. Missa inte de på onsdag, bra avsnitt!


hoppas att Kai har snackat med narkosläkarna imorgon så de blir av med operation på onsdag!


Fick mail utav Annika på Ronald Macdonalds huset, hennes grabb var sjuk stackarn! Hoppas att han har börjat bli bättre (de har spenderat 9dygn på US) tänker mycket på dem...

Det måste vara så hemskt när ens barn är sjuk, vet ju bara hur orolig jag blir om Tyra är lite krasslig!


Tänkte återuppleva lite gamla minnen ikväll och kolla på Bridget Jones dagbok på 3:an ikväll, den är ju så söt men så generande...är vi kvinnor verkligen så banala? och desperata? ;)


Igår var det års-fest i Reftele för seniorlagen. De började med spel inomhus i mixade lag, stefans lag kom sist och JO:s vann, tydligen gjorde mimmi mål också (grattis!!) sen var det mat på ölmehus(jätte gott tydligen) och sen var det slut, vid 21-tiden ungefär... Hmm..vilken klubb känsla! Inte i närheten av hur det är Ås...lite tråkigt!
Bilden på tyra är tagen i stugan hos stefans pappa, en lite trött tjej efter en dag ute på sjön tror jag...
Puss och Kram
Karin

god morgon!!


Hej Hej allesammans!




Orkade inte skriva igår kväll, hade ont och var sååå trött!


Igår hände inte mycket på sjukhuset, det brukar de inte göra på helgerna! ;)


Idag har Angelica lagt om cvk:n, den var lite röd men inte farligt. Sen har jag fått ont runt sonden, kan vara en hud infektion, brukar få det ibland...inget farligt, men det gör lite ont!




Jag åkte med stefan och tyra ut till reftele igår och spenderade några timmar hos mina föräldrar, skönt! Pappa hade köpt färsk torsk som mamma stekte och så hade vi pressad potatis och smält smör till, sååå gott!


Sen kom Sara och Lisa förbi en sväng, sara vände i dörren för hon skulle ut i skogen och klä julbockar men Lisa var kvar en stund så vi satt och snackade om ditt och datt. Hon är snart färdig barnmorska, tänk vad tiden går snabbt! :) Skönt för henne, hoppas hon hittar något jobb som ändå är lite realaterat utbildningen!




Tyra- tyran var på bra humör igår, lite trött bara ;) Erik och emma kom förbi en sväng igår kväll också, så vi åt lite kvällsmat ihop, deras dvärg schnuser milo var också med. Hon är lite rädd för tyra tror jag, Tyra bryr sig inte det minsta men Milo kan morra lite ibland, men hon är inte så van vid små barn, de kan juh vara lite oberäkneliga ibland och barn har lite annorlunda rörelse mönster än vuxna människor.


Väntar på dr buckhart nu, han har helg jouren...

Jag har hunnit sticka färdigt en mössa till idag, tänkte att Emma skall få den, tror den passar till färgen på hennes jacka, hoppas hon gillar den!

På kortet har tyra kusin amandas mysiga mössa, tack för lånet! (du får den när vi träffas nästa gång...)
Skriver mer ikväll!

Puss och Kram

Karin

fredag 20 november 2009

snart 900 besökare...!!!


God kväll på er!



Nu är jag tillbaka på sjukhuset, har varit på permis några timmar...jätte skönt! Först var vi och handlade, de fanns ingen mjölk hemma (och det MÅSTE man ha! ) Sen åkte vi och lämnade Oscar hor Thomas, de ska ut och jaga älg imorgon, hoppas de skjuter någon! Håller tummarna att de fr lika fint väder som de varit idag imorgon! Vi fikade lite lussekatter och så hjälpte jag Thomas att installera en skrivare till hans dator. Sen åkte vi hem, käkade lite, tyra lekte lite med duplolegot. Hon verkar gilla de! Sen var de välling dags och godnatt, skönt och få vara den som fixar läggningen nå´ngång!

Och nu är jag tillbaka här på sjukhuset, väntar på nutriflexet och smärtlindring...



Kai ska kolla med narkosen, så blir det förmodligen operation på onsdag, en insättning av en port-a-cath...äntligen i så fall!

Annars sa han inte mycket på ronden...

Andreas Munch från Linköping ringde idag och bjöd upp mig på måndag v.49, ska infinna mig på förmiddagen. Jag måste vara uppkopplad mot en massa maskiner när de gör det här testet för det är tydligen en väldigt stark medicin. Men jag behöver nog inte stanna mer än till onsdag som längst, så det är skönt!

Är riktigt trött nu, ögonen faller nästan ihop av sig själva i mellan åt!


Mamma var och hälsade på mig idag, har inte träffat henne på två veckor för hon har varit lite halvkrasslig med förkylning och hosta så hon har inte vågat åka in här...så det var kul! Sen så var det skönt för hon kliade mig på rygg, armar, ben och masserade hr botten, SÅÅÅ skönt! Tack mamma!


Tack Malin för den goda posten! (fick min favorit choklad, vinter från marabou) Och tack anita för alla tidningar, de var ju hur många som helst! Så skönt att ha något att bläddra i, de är inte ofta jag orkar läsa böcker (även om jag har all tid i världen för de...)


Sov gott allihopa!


Puss och Kram

Karin

torsdag 19 november 2009

"tyra mammas ängel"




Hej hej allihopa!

Idag har jag varit hemma några timmar, ungefär 5h utav dem sov jag 3,5h...vår säng är så skön!!! :)


Men det är gott och komma hem, kunna äta tillsammans, gå och små äta nåt i sitt eget kylskåp, sitta på toa hur länge man vill utan att någon kommer och knackar på och undrar hur det går... ;)
Tyra har varit hos mormor och morfar idag när stefan hade träning. Det hade gått bra, hon hade fått glass och busat järnet. Tror átt hon fr som hon vill med det mesta när hon är där, vill hon leka så gör de det, vill hon plaska i bidén så får hon de...men så är det nog med barnbarn...!

För er som läst innan idag så har det inte hänt något mer, läkarna hade inget att säga på ronden... Fick brev från Karolinska idag!! Ska infinna mig där den 15december, för att göra undersökningen den 16 som pågår i 24 timmar. Tydligen ska jag ha en sond genom näsan som mäter tarm rörelserna, ska också få äta tre stycken test måltider... Undrar hur detta ska gå, har haft en sådan sond innan, det funkade i 3 timmar, sen spydde jag upp den... Men dessa tre timmar var bland det jobbigaste jag gjort, klöktes konstnat och hade fullständig panik, men det går säkert bra ;)


Tror det är enda gången under tiden jag varit sjuk som jag ringt till stefan i fullständig panik och typ bett honom komma in akut och rädda mig!


med tanke på att han kommer vara i Värnamo och jag i Stockholm så kan jag nog inte lita på att han kommer och räddar mig...

Tittar på vänner på 5:an, konstigt att man inte tröttnar på de, spelar inte någon roll att man sett avsnitten innan lika roliga iaf!

Min rumskamrat snarkar...schysst va?!

Ibland önskar jag att jag vore miljonär, tänk vad det skulle underlätta ibland!


Inte för att jag skulle vara lyckligare bara mer bekymmersfri, man blir inte tjock i plånboken av att vara sjukskriven direkt ;)

Imorgon hoppas jag att Kai har vaknat upp och tänkt, idag är en bra dag för att sätta in en port-a-cath på karin... *tihi* Inte så höga odds på de... ;)


Pratade snabbt med min kurator idag, hon menar bara att han bryr sig om mig och är rädd för en ny sepsis...förstår henne och honom men ändå inte, har ju ont utan någon direkt förklaring...
På bilden är jag och Tyra på hennes första rally i toftaholm, hon älskade när bilarna kom och åkte förbi, den ena värre dånande än den andra!

Har lärt tyra att hon är mammas ängel, fint va?

nu ska jag be om smärtlindring och försöka sova, kanske titta lite på csi först...! synd att alla bra program börjar så sent på kvällarna, eller hur?

Puss och Kram

Karin

god morgon, god morgon!


Hej Hej!




Nu är jag inte fullt så trött, klarar hålla ögonen öppna iaf! ;)


Angelica har precis varit här och kopplat bort nutriflexet, så nu skulle jag kunna stiga upp och göra mig i ordning, men det är rätt så skönt och ligga kvar och dra sig lite under det värma, gosiga täcket som jag fick igår! Så mycket skönare än filt...


Jag tror mitt vänstra öga håller på att utveckla en vagel bara för att jävlas lite med mig...de är riktigt irriterat när jag blinkar, och när de är så blinkar man ju extra mycket så om ni möter mig idag så försöker jag inte flirta med er... :)


Väntar just nu på läkarna, inte för de lär ha mycket att säga men då har man ju trräffat dem iaf...


Pappa var inne och hälsade på igår kväll, bad mamma skicka med honom kort från när jag var liten, så vi satt och tittade på dem en stund. Mysigt, på en del kort var faktiskt jag och tyra lite lika, otroligt nog! Jag ska försöka komma igång med albumet till tyra, måste bara fixa sådana där hörnen som man kan sätta in kort med.


I helgen ska hon sova hos mormor och morfar mellan lördag och söndag, för stefan har avslutning med Reftele Goif, så det blir kul för både henne och dem.


Har fortfarande inte fått någon kallelse till Huddinge, borde komma snart tycker jag...för snart är det ju jul och då går de flesta läkare på minst tre veckors semester misstänker jag (de brukar vara så...)


Jag har fortsatt ont i min arm, irriterande, en molande värk som inte släpper...


Nu var läkarna här, som sagt inget nytt, surprise! :( önskar att de kunde göra något åt armen iaf!


nu ska jag vila lite, skriver mer ikväll!


Puss och Kram

Karin

onsdag 18 november 2009

"Italien-Sverige"


Hej heeej!


Är så trött att jag knappt kan hålla ögonen uppe, fast det är fotboll på Tv:n...

Sov inte mycket i natt heller, Kai saknar tyvärr med känsla när jag säger att det gör ont i arm/axel om nätterna och håller mig vaken, sov kanske två-tre timmar inatt...inte optimalt!

Kai vill vänta tills cvk:n inte funkar längre och sen byta, jag vill byta nu!


Usch, ögonen bara trillar igen, skriver mer imorgon bitti!


Tack vivi för besöket idag, det var kul och oväntat! Som du ser på bilden så gillade Tyra muffinsen, resten av familjen gillade dem med! Tack, Tack!


Skriver mer sen!

Puss och Kram

Karin

tisdag 17 november 2009

"sömnig dag"


Hej och god kväll allihopa!




Idag har jag sovit, o sovit lite till!


Hade rikigt ont natten som var, somnade 06.10 (!!!!) i morse så hela dagen har varit förstörd, har kännts som om jag har haft gekås-kassar under ögonen hela dagen...Stackars Stefan var och hämtade mig vid 12-snåret idag, sen åt vi lite mat och sen somnade jag o Tyra en stund...jag vaknade vid 16-tiden! Tänkte hjälpt honom hemma men det blev inte riktigt så, får se om jag kan göra det imorgon istället...stackarn är ju sååå snorig och rosslig, så kommer jag hem och bara sover! :(




Kai var inne i morse och undrade hur jag mådde, förklarade att min arm värker hela tiden, men han behövde mer tid att tänka över om han ska operera in en port-a-cath...! känns som de tar en evighet, att bestämma sig, sen hintade han att det måste nog göras förr eller senare iaf... Gör de nu! (så slipper jag den onda armen)


Så irriterad hade skrivit ett jättlångt inlägg om en massa olika saker, så hade internet loggats ut och inget hade hunnit sparas...så jäkla irriterande!


Jag har fått en ny rumskamrat, en Gby (gastric bypass) hon är lite äldre chilenska, pratar inte så bra svenska så det är svårt att hänga med när jag är så här trött. Men väldigt gullig, har sett kort på hennes släkt och på olika vykort från chile. Alltid lär man sig något! :)


Sara ringde för en stund sedan, kul och prata med henne. Balder hade tydligen lyckats knocka henne så hon föll in i hundgården igår stackarn! Jesper skulle iväg på jaktresa i en vecka nu så imorgon skulle hon in och träna i Värnamo med Johanna. På fredag skulle Sara, Johanna och kanske Lisa ut och äta, så hon undrade om jag var sugen på att följa med. Men jag lovade inget, får se hur dagsformen är! Sen vill jag gärna umgås med familjen, följer jag med ut och äter får jag dåigt samvete för att jag inte prioriterar familjen och stnnar jag hemma så känner jag att jag försummar mina vänner...så är det alltid... Oftast slutar jag med att jag väljer familjen, hoppas att ingen tar illa upp för det och har förstående för de!


Malin var uppe och lämnade lådorna till mig igår, så fina! Hon hade med sig små killarna, Kalle och maximus, så söta! Hon är så söt, skickar gulliga sms och mms med gulliga bilder och texter och en massa energi kramar! Är glad att ha henne som vän...


Tittar på Hell´s kitchen, skulle aldrig kunna jobba med en chef som uppträder på de viset. Han saknar ju brist på med mänsklighet och vanligt normalt "bond-hyfs"... Fattar inte att man ställer upp frivilligt i det programmet...


Ska strax ringa och säga god natt till min älskling, ögonen faller igen på mig, helt okontrollerat! :)

hopppas han är uppe!

Det var s mysigt och träffa killarna idag igen, det var ju några veckor sedan, fick stora kramen av Oscar gubben, så söt!

Sen visade Philip skolkatalogen, han blev jätte bra på kortet, han visade även vilka han umgås med. kul och se! han har klippt sig jätte snyggt (lite för kort, han är sååå fin i långt hår) sen jag såg honom sist. Vi satt ner och fikade allihopa så de var mysigt, länge sedan sist!

Skönt för familjen, grabbarna har studiedag imorgon, så de kan ta sov morgon! (om tyra tillåter)

Önskar jag hade varit hemma, för då hade jag gjort scones till frukost imorgon...finns inget bättre när man kan vakna i lugn och ro och det smakar så himelskt gott när de är nygräddade!


Imorgon bitti får jag influensa sprutan...hoppas att det inte gör alltför ont i armen efteråt, grabbarna hade ganska ont idag, philip hade haft svårt att köra rullstolen till och med idag...!


Ha en bra dag!

Puss och Kram

Karin

måndag 16 november 2009

ännu en dag på sjukhuset...



Hej hej hej!



En dag till på sjukhus, känner mig inte sämre än igår så det är positivt. Ingen feber, men jag får smärtstillande hela tiden så de kanske gör sitt till också...


Har fortfarande värk i min arm och axel, enligt Kai kan de vara så att Cvk:n ligger och trycker på något som kallas nerva plexus (ursäkta stavningen) och detta gör att armen gör ont. Han funderar dock på att lägga en port-a-cath istället, han vet ju dock riskerna (jag med) men de ska ju vara mindre infektions känsligt än cvk:n. Men vi vet ju hur fel konstrukterad min kropp är, så vi får se...


Jag tror Kai tycker de var ganska skönt och få lite fler infalls vinklar i mitt fall och någon mer att bolla ideér med. Även kunna släppa huvud ansvaret lite till någon med mer resurser. Kai har verkligen gjort ett jätte jobb, engagerat sig enormt och trott på mig när en del andra tvekat. Är väldigt glad att jag har honom som läkare här i Värnamo. Pratade med honom om hemsjukvård, men jag tror inte att han släpper hem mig på de, kan förstå honom också, men visst hade det varit helt underbart!



Har bokat tid för vaccination för Philip, Oscar och Tyra idag, Stefan slapp undan för hans åldersgrupp har inte börjat vaccineras än (ingen är gladare än han)


Tycker lite synd om honom, han är jätte förkyld, snorig, ont i halsen och allmänt krasslig...så han jobbar inte idag. Känner att han har varit borta mycket från jobbet nu de senaste, han känner nog det med...blir ju lite press! (och det känns som han har nog med redan)



Jag har varit riktigt lat idag, har inte bytt om från "natt särken", ligger fortfarande i sängen, fast jag i för sig borstat tänderna och tvättat bort sömnen (inte dåligt va!)

Känner man sig inte riktigt hundra får man ta "sjuk-dagar" ibland, enligt mig i alla fall.

Jag ska inte lämna sjukhuset idag, är för trött för de. Min kropp har lite svårt att klara även små infektioner som förkylningar, blir ganska utslagen och sover mest hela tiden känns det som ;)

(ja, ni som känner mig vet att jag sover mycket i vanliga fall, men nu blir det så mycket mer...)

De var precis inne en sköterska och tog febern, den låg bra 36,5 grader, helt ok...skönt.



Malin kanske kommer förbi idag och lämnar grejerna hon har beställt från england. Är så nyfiken! Hoppas verkligen att jag kan komma igång och börja fixa med album till tyra, måste be mamma leta fram lite kort från när jag var liten och sen tror jag att jag har ganska många album hemma från mina tonår (får nog välja med omsorg från dem! )


Ibland önskar jag att man visste vad som händer i framtiden, de vore lättare att förbereda sig då. Ringde till in Psykoterapeut innan, bad henne ringa eller komma förbi, så jag väntar... Känner att hon och jag behöver prata, allt hon sa kom så plötsligt sist vi pratade och jag vill nog prata mer om de känns det som... Men det är inga lätta ämnen att beröra, men jag känner att jag har hunnit bearbeta tanken några veckor nu och känner mig redo att ta upp de igen...

Hoppas Kai kommer upp på eftermiddags ronden idag (är ju operationsdag) så då är det lite si och så, lite ovisst kan man säga...!

Min kurator tittade in innan idag, de var skönt att prata lite om vad som hänt i Linköping, hur alla omkring mig mår och vad som kommer hända de närmsta veckorna. Hon är toppen och har varit med sen april -08 så hon kan hela historien, så jag inte behöver förklara en massa, vilket är skönt... det känns bra och prata med en utomstående som ser mer objektivt på saker och ting, än vad kanske familjen gör! ;)

Ha en bra dag!

Puss och Kram

Karin




söndag 15 november 2009

"sjukdag..."


Hej hej!


Idag har varit sådär, vaknade med rejält mer ont i min arm och axel. Jour läkaren tror jag har en inflammation i armen, jag vet inte riktigt. De smärtstillande jag får hjälper inte direkt tyvärr, och morfin känns fel och ta (och det vill de gärna inte ge mig) Men de är jobbigt att ha ont...

Har lite hög temp för att vara mej, men de kan vara förkylningen också som påverkar...


skulle åkt till reftele på marknaden idag men jag vågade inte när jag kände mig hängig, skulle de vara något på gång i kroppen så går de snabbt när man väl blir dålig och då är de rätt bra att vara på sjukhuset...


jag kommer skriva mer imån, är som sagt inte på topp idag!

jag hoppas på en bättre dag imorgon...

Puss och Kram

Karin

lördag 14 november 2009

en alldeles, alldeles underbar dag!


Go kväll!

Jag har haft en helt underbar dag. Stefan och Tyra var och hämtade mig vid halv elva här på sjukhuset, sen åkte vi ner på stan och fikade/åt frukost på Arabusta, så gott! :)
Skönt o vara normal...

Sen åkte vi hem så Tyra fick vila, även jag och stefan slumrade till lite i vår säng, äntligen! Ni anar inte vad jag har saknat den...testade även min värme dyna som stefan köpt, han höll på att smälla av av värmaslag (så han hoppas nog inte jag kommer hem på ett tag!) *tihi* Men den var jätte goe enligt mig iaf!
Som ni vet var det ju auktion på Vällergården idag, de var jättemycket folk! Roligt! Vi vann lite grejer så det var kul. En hel låda julskum (mums...), blommor, potatisskalare (!) , choklad och ett present kort på macdonalds. Sen köpte vi en julgran, en säck potatis och en mjuk pepparkaka. Men jag tror faktikt att de gick ihop sig i år (de brukar de inte göra ;) )

Det var jätte kul och träffa alla igen, släkten alltså, mysigt och trevligt. Kul och träffa Christers nya "flamma" också. De verkade passa varandra! Kul!
På sjukhuset idag har de tagit odling på Cvk:n, den är ju som sagt lite irriterad. Får prata med Kai på måndag om och kanske sätta in en port-a-cath istället, den är mindre infektionskänslig än Cvk:n...Men så länge jag inte har feber är det ingen fara på taket!
Tyra har varit sååå mammaig idag, stackars pappa! Så fort hon skulle göra något så skulle mama vara med, skulle hon lyftas ut i bilen skulle mamma göra de, hon skulle bara äta mammas mat (även fast pappas var exakt den samma) Lite skönt att hon är mammig när vi inte setts på länge men de känns hårt mot Stefans som är där för henne alltid... Tänk de familjerna som har de så jämt, ena föräldern reser på veckorna och sköter all mark service sen kommer den andra hem på helgen och får all uppmärksamhet och då ska man bara göra allt roligt, usch va hemskt...

Jag är glad att Stefan inte är "mitt i karriären" då hade de aldrig funkat hemma... Skönt att han är som jag att det liksom alltid löser med jobb på ett eller annat sätt. (han har så stort kontakt nät, vilket är en STOR fördel, ams är ju inte till någon större hjälp i dessa tider)
Men jag tror att Tyra börjar ta lite skada, inte så att stefan inte är en underbar pappa för det är han verkligen! Men att bara träffa mamma sporadiskt under vissa perioder, för att sen inte träffas allas, för att sen träffas i några veckor, för att sen försvinna igen...tror att hon blir lite otrygg av det. Men jag hoppas verkligen att de är övergående och jag får komma hem på riktigt snart, och stanna där!

Jag pratade med pappa innan, när de åkte hem från Linköping var jag riktigt ledsen som jag skrev om tidigare i bloggen, så pappa följde mig tillbaka till sjukhuset. Han sa att det var den jobbigaste promenaden han har gjort... Han känner nog lite att de borde vara han som är lite äldre ( nu var vi där igen) ;) som borde legat här och inte jag. Men så får man ju inte tänka, jag är glad att de är jag som liggr här och inte någon annan i familjen, för man är aldrig lika orolig själv som man är för andra... sen visst de bästa vore ju om ingen låg förstås men nu är ju läget som de är...! Men tänk inte så pappa, jag tror inte man får mer än man klarar av här i livet och man går alltid starkare ur en kris än man var innan...
Idag har min rumskamrat blivit utskriven så jag är själv på salen nu! Jippi! jätte skönt...
slippa komprimimissa om tv:n tex...
Pratade med min kära make innan, han satt och drack glögg, blev så sugen, önskar jag hade suttit med honom där framför tv:n druckit glögg och käkat skumtomtar...och kanske pepparkakor så jag blir snäll till jul och får många julklappar ;)

Jag har fått så mycket positiv respons på bloggen, det är jätte kul! Många säger att den är jättefin, de är kul att den uppskattas och förhoppningsvis gör lite nytta...


Tyra vann en chokladkalender idag, efter att hon hade lekt med den är den mera en mosad choklad kalender men hon tyckte den var jättefin verkade det som, det var ju en tomte på och de kan hon säga och känna igen, hon är helt outstandig när det gäller språket! Hon fick smaka på min mat tidigare idag då utbrister hon "-de var gott, mums" "-mer!" Hon verkar älska brieost...och korv! Stefan berättade att hon ätit upp ett helt paket prinskorv på några dar bara! men bättre med riktig mat en skräp... eller hur?

Jag hoppas att tyra ser ut som bilden just, så stefan får en lugn natt, ska ringa och säga god natt till honom strax.
Måste komma ihåg och ringa min psykterapeut på måndag och bestämma ett möte, skulle behöva prata med henne om mina tankar...
ha en bra dag allihopa, de ska jag ha imorgon!
Puss och Kram
karin

fredag 13 november 2009

äntligen "hemma" igen...


God kväll allihopa! (eller ska jag skriva god morgon kanske?)
Nu är jag tillbaka i värnamo så passa er... *tihi*
näedå, jag ska nog inte göra några större utsvävningar, men i morgon ska jag få åka hem, första gången på nästan fem veckor. Är så nyfiken för Stefan har gjort om lite (han passar väl på när han får bestämma allt själv) ;)

Det han har gjort är och fixa lite i vardagsrummet så de blir spännande...

vad har hänt idag...hmm låt oss se.
Åkte vid 11-snåret från linköping med taxi, de var med i farbror i taxin som luktade så illa så fort han öppnade munnen, så synd om honom! (och oss andra)
Men vi släppte av honom på Ryhov och sen var det raka spåret ner till Värnamo så ingen sightseeing denna gången, så det var skönt!
Jätte trevlig taxi chaufför, lite komiskt för att han körde Philip och Oscar till jönköping sen så när han hämtade dem så berättade han för stefan att han hade förmodligen kört hans fru tidigare idag...!

Väl tillbaka på avdelningen har det inte hänt mycket, men de kommer de inte att göra heller... Träffade jourläkaren, hon skulle ordna med en remiss till mammografi för att kolla knölen i bröstet, lika bra och kolla de när man ändå ligger här...
Måste prata med Kai om jag kanske kan få hemsjukvård nu medans jag är hemma, tror inte han är så förtjust i den men de skadar ju inte att fråga. Tänk att få sova i vår mysiga säng, kunna små prata lite innan man somnar och bara vara nära. Få natta Tyra, gud vilken lyx!
Jag har fått Cvk:n omlagd, den är röd och irriterad tyvärr, men jag har ingen feber så de är skönt! (feber = stor sannolikhet Sepsis(blodförgiftning) )

Jag delar rum med en annan tjej, hon är trevlig och så, men att dela rum är inte roligt. Man måste ta hänsyn fråga om vad vi ska se på tv:n, kan inte prata ostört på mobilen, gå ut och spy när jag har ätit...Det är lättare när man är på singel rum.

Stefan och Tyra var uppe och hälsade på innan, gud vad hon växer hela tiden. Det bara bubblar ord ur henne, säger en massa olika saker tex tyra dricka saften, pappa kaffe tyra korv ( tydligen brukar stefan köpa kaffe ibland på preem och då får tyra en varm korv) man får verkligen tänka på vilka ord man använder när man är omkring henne nu, hon lär sig snabbt! ;)
Vi gick runt och klappade alla djuren på bilderna som hänger i korridorerna (det är gamla bilder från förr i värnamo) och på en del var det människor med, då var det mamma och pappa... :) gullunge!
Jag tror hon har börjat förstå mer och mer att jag inte är hemma, eller förstå är fel ord men inse och kanske sakna mamma hemma. Så svårt och veta hur mycket hon förstår, reagerar med mera. Hon har nu i flera nätter i rad vaknat vid 1-tiden och är helt otröstlig, vet inte om det kan hänga ihop med hela situationen. Synd om både henne och resten av familjen som vaknar, det håller i sig i en timma ungefär så stefan stackarn är helt slut! Men så säger jag att han ska passa på att vila när tyra sover men nej, nej då har jag en massa annat göra säger han då. Ibland måste man bara strunta i alla måsten och ta sig tid för och vila säger jag då, annars orkar man ändå inte alla de där andra måstena!

Imorgon får jag permiss som sagt, antar att vi ska till vällergården på auktionen, de blir kul och träffa släkten. Får se om Christer köper någon lampa i år, han har en liten fetich på de. ;)

Idag har jag gärna fått höra att jag skrev att mina föräldrar blivit gamla (de skulle ut och köpa hårfärgning medel för att dölja de grå) :) men jag pratade med pappa och han höll nog med, om än lite motvilligt. Men jag tror man blir äldre om man oroar sig så som de har gjort under så lång tid, de blir ju en inre stress... Men jag vill att de ska veta att jag är så tacksam för allt de har ställt upp för mig och familjen, helt helt underbara föräldrar och morföräldrar. Tyra älskar att vara i Reftele, misstänker att hon har dem lindade runt sitt lill-finger!
Sen vill jag tacka stefans underbara familj, för att de ställer upp (ofta med kort varsel) och hjälper stefan med diverse saker, allt från renoveringar till barnpassning (både av stora och små) Alla dessa jag nu har nämnt gör att livet går att få ihop i detta kaos, verkliga vardagshjältar!
Vilket hyllnings inlägg det blev, men jag vill att det ska nämnas hur viktig del som familjen utgjuter när läget är som det är...vad lyckligt lottade vi är som har ett fungerande nätverk!

Innan jag åkte från Linköping idag så fixade jag så varje besökare räknas som går in på sidan, det är ju många som följer bloggen tydligen. Ungefär 80 besökare idag! Helt otroligt, men kul att alla bryr sig.

Jag fick en present idag, så gulligt, av Matilda, Tanja (grattis förresten!!!) och Ellinor. Jättefina garner, så jag göra nya alster stor det på kortet! Så söta! tack så jätte mycket, ni är bäst! ( för er som inte känner igen namnen så är det några av mina mamma-kompisar)

Ser fram emot morgon dagen och vad den har att erbjuda!

Kortet på Tyra är tagit oktober -08...

Puss och Kram
Karin






torsdag 12 november 2009

snart hemma...!!!


Hej hej allihopa!


Tack alla för de fina och gulliga kommentarerna!

det värmer jätte mycket, och stärker...


Imorgon åker jag hem till värnamo sjukhus, skönt...!

Taxin går vid 10 på förmiddagen tror jag, hoppas att jag slipper åka en massa kringlikrokar...

På vägen upp åkte vi först från Vmo sjukhus till hånger, sen till gislaved, sen till ryhov för att slutligen komma till Linköping...lite sightseeing!


Idag har det inte hänt så mycket, Andreas var ju som sagt ledig...

Men jag ska komma tillbaka v49 för att testa en ny grej. Enligt gregorius (eller vad han nu heter...) s är det en spruta man får som gör så att tarm motoriken avstannar, tydligen så avstannar även produktionen av magsafter (det som i folk mun kallas galla) och saliv produktionen, man kunde även få störningar i hjärt rytmen så jag ska vara under bevakning antar jag...

Men det är ändå skönt och veta när jag ska tillbaka så man inte bara släpper mig häruppe...


Jag var borta på Ronald Macdonalds huset idag med och träffade Annika och hennes chef.

Vi hade ett jätte mysigt möte, där de berättade lite om stiftelsen och hur de funkar i huset. Vilka goá människor! Jag berättade även min historia lite kortfattat, sen pratade jag och Annika lite anmält om hur människorna runt omkring reagerar. Jag nämnde att mina föräldrar har blivit gamla (ta inte illa upp nu, jag vet att ni kommer läsa detta...) Att det sliter... Hon hade i sin ungdom varit med om en väldigt traumatiskt olycka så hon pratade av egen erfarenhet.

Men syftet med mötet var iaf att göra reklam för huset, så jag fick skriva i deras gästbok och sen fick de några kort på både mig och tyra och ett med både mig, stefan och tyra. Detta skulle sedan scannas in och användas för att informera både på sjukhuset och för företag att de ska fortsätta skänka pengar, för det drivs i ett icke vinstdrivande syfte. Så nästa gång ni äter på macdonalds skänk gärna lite i insamlingen för ronald macdonalds stiftelsen. De gör så mycket bra!

De var lite som Annika sa, är man med om något traumatiskt tex. sjukdom så blir man ödmjuk inför livet, håller med om att man tar inte allt för givet längre...men det konstiga är att när man sedan blir bra (eller i mitt fall blir bättre) och kan vara hemma så glömmer man så lätt att ta till vara på de där små guldkornen...konstigt...

Det ska vara mitt nyårslöfte tror jag, fånga några guldkorn varje dag, för när man tänker tillbaka så är dem man minns mest, inte hur rent o fint huset var eller hur duktig man varit med tvätten...eller hur?

När reklamen är färdig kommer jag lägga ut den så ni får se den (om de funkar o länka, har inte testat de än...)


Stefan var hos öron, näsa, hals idag, de var kristallsjukan han hade, men en lindrig sådan tydligen (enligt mig var den allt annat än lindrig men men...) tydligen kan man ha sådan jätte yrsel i flera månader! Hujeda mej...! snacka om jobbigt!

Men han måste träna upp balansen igen, alltså den som sitter inne i huvudet, så påminn gärna honom (han kommer slå mig för de men men...) ;)


Oscar är ju för söt, fick ett jätte gulligt meddelande på face-booken innan. Han hade bakat stenungsbakat bröd på scouterna idag, sen hade familjen ätit de med bara smör på (det hade fortfarande varit värmt så smöret smälte...mmm de vattnas i munnen på mig) :)

Till de hade de druckit varm oboy. Sen skrev han och undrade vad jag gör häruppe och att de saknar mig därhemma, där snackar vi guldkorn!

Jag saknar dem så mycket...


Jag har blivit helt "bettuad" i Thomas Andersson Wij tolkning av "evighet" som Carola vann den svenska uttagningen i melodifestivalen härrom året. Fast jag ogillar starkt hennes version av den, men hans är helt gudomlig!

så enkel, så fin...


Nu ska jag logga in på kanal 5 och tjuvtitta på "Greys anatomy"...det är just nu det enda jag följer på tv...ett måste! ;)

Lite ironi med att ligga inne så mycket som jag gör men ändå kollar jag på sjukhus serier...jag sa de på kirurgen att deras läkare är inte riktigt så heta, o intrigerna inte alls så intressanta, personalen bara skrattade ;)


Sov sött allihopa!

Kortet är från leo´s lekland i växjö, gulligt va?


Puss o Kram

karin

onsdag 11 november 2009

"jul, jul strålande jul"



God kväll på er!
Idag har jag inte gjort många knop, mesta dels har jag legat i sängen i ett nersläckt rum o lyssnat på musik...spännande va?
har haft huvudvärk och känt mig allmänt eländig, fysiskt alltså (inte psykiskt)

Andreas berättade på ronden i morse att proverna från göteborg hade visat att jag inte är autoimmun mot mig själv men sen sa han de att de misstänkte de iaf. (vet inte riktigt vad de grundar de på)
I alla fall var de mindre bra att jag inte var de för de blir svårare och motivera en behandling om man vill testa behandla för de.
Han hade inte fått tag på Greger igår så han skulle försöka på nytt idag igen, men nu skulle han vara ledig tors och fredag. Men de kommer andra läkare typ gregorius( kan inte uttala hans namn, än mindre skriva de)


Men tveksamt om jag får åka hem imorgon, utan det blir nog på fredag.
I helgen händer det massor, de är julmarknad på segerstad, julauktion i vällersten och så var de en grej till som jag inte kommer ihåg nu...hoppas hoppas att jag kan få lämna sjukhuset och åka på nåt utav alla dessa evenemang!
Är helt inne på julen just nu, har köpt sådana där jul-special-tidningar. typ pyssla själv, bli inspirerad bla bla bla...Men det är mysigt iaf!
Önskar mig en vit jul, utan stress och med mycket njutning! (undrar om det någonsin kommer hända) Med eller utan sjukdom är det nog en utopi ;)

Har fått höra genom lite skvaller att de är några kompisar som ska få barn, så mysigt!
Önskar mig själv inte mer barn, men jag önskar att jag kunde få återuppleva just graviditets tiden fast utan att må så dåligt. Kunna uppskatta allt på ett annat sätt, sparkarna i magen, allt planerande, fixa barnkammaren (tyras rum är ett smärre bombnedslag fortfarande mestadels så står all min näringsmat på henne rum i brist på annan förvaring)
Jag gick förbi förlossningen idag, usch tänk nu är det snart två år sedan jag låg där själv och visste inte vad som skulle hända...tänk vad nära de var att tyra skulle fötts den 29/12 -07...
skönt att det inte blev så! jag menar hur schysst är de o födas den 29 dec? , skämt åtsido, riskerna är visst riktigt stora att barnen blir skadade för livet när de föds så tidigt.

just nu går greys anatomy på 5:an, o den kanalen har jag inte...tur att datorn finns o där kan man ladda ner nästa veckas avsnitt redan imorgon...! fast det kostar 25riksdaler, men i brist på annat och göra kan de vara värt de! ;) lite Mcdreamy och steamy...

jag "pratade" med tyra innan, "-hej mamma karin" sen var de helt knäpp tyst, hon är juh för rolig. Om stefan tar telefonen sen så kan de bli ett jäkla liv, även om hon inte säger nåt i telefonen... jag misstänker att vår dotter har fått min vilja och envishet...stackars pappa!

Förresten gjorde jag en röntgen på sonden idag, men det såg ut som vanligt enligt mig iaf (ungefär som ett garn nystan i magen) ;)


nu ska jag äta lite tonfisk macka (trodde juh att jag skulle hem imån så jag lyxade till de lite)

Puss och Kram


karin




tisdag 10 november 2009

"stay another day" ...


Lyssnar på "stay another day" med East17 och kommer oundvikligen att tänka på våra resor till idre i ungdomen...!

Då var de high tech med en cd-walkman, kommer ihåg att lisa hade en som man lånade och lyssande på radio city love songs, de var tider de!


hmm, vad har hänt idag?

Jo, andreas var inne i morse och uppdaterade mig lite.

Vi väntar på svaren fortfarande från imun-proverna som skickats till göteborg, de skulle ringa och fråga när de beräknas vara klara men jag har inte hört hur de gick. Om de visar på att jag är autoimmun mot mej själv (dvs att mitt eget immunförsvar slår ut sig självt) så finns de vissa mediciner man kan testa (först o främst använder man ju kortison men de funkade ju inte på mig) så finns de andra starka mediciner som man kan använda för att slå ut mitt immunförsvar och sen kanske kunna behandla på nåt annat sätt. (man slår ut de vita blodkropparna)

Detta är lite riskabelt så då måste de först konsulteras fler läkare...

han berättade också att jag har fått honom att gå tillbaka till sina studieböcker! inte illa va?

Sen väntar vi på tid till huddinge, han skulle ringa till Greger Lingberg idag och höra om tid, så jag får väl reda på de imån på ronden.

I väntan på allt detta så får jag förmodligen åka "hem" till värnamo sjukhus på torsdag eller fredag, skönt men ändå surt att jag inte får vara hemma!

Jag ska även göra en översikts röntgen med kontrast på buken, för de vill se hur sonden ligger i tunn tarmen. Sen ska jag börja med ett nytt läkemedel ikväll Lomudal heter de, det är ett antihistamin läkemedel. de verkar inte tro att det ska ha någon effekt men jag ska testa iaf så vi vet säkert.


Jag var nere på stan innan idag och framkallade lite bilder till reklamen på ronald macdonalds huset, jätte fina bilder på tyra, hon e juh bara sååå söt, tror hon e lik mor sin iaf! :)

köpte även en liten förlovnings present till emma och erik, mest på polj, tills jag hittar något ordentligt...


råkade slå sönder en lampa på rummet idag, ooppsss! shit happens!


Kollade på tv5play i morse, herregud va folk blir konstiga när de kommer till Ullared!

alltså den där familjen från malmö, 50 000kr helt sjukt!

helt jäkla omöjligt att man kan göra åt allt de köper, eller ens behöva allt som de köper...

De är rätt så skönt o bo nära så man kan åka dit gå 1-2 timmar, känna näe, nu pallar ja inte mer och sen gå ut och äta och åka hem! :)


Har hittat en ny favorit choklad, marabou vinter, sååå ljuvligt god med smak av julen...mmm...


nu ska jag snart äta mitt kvällsfika, en tallrik corn flakes med mjölk och mycket socker...mums!

Mycket mat nu på slutet... ;) nu blir mina föräldrar oroade... *tihi*


Sov sött allihopa!

Puss och Kram

Karin


måndag 9 november 2009

Blindtest resultat...



God dag!





Nu har jag spenderat några timmar borta på ronald-huset, pratade lite med Annika om att göra reklam för huset. Ska dit på onsdag igen och prata med henne. Men tills dess ska jag ha skrivit ner vad huset har betytt för mej, o mina tankar sen vill hon gärna ha en bild på mej o tyra...får kolla igenom kameran o se om ja hittar nåt passande!





Andreas gjorde två nya blindtest idag, reagerade på båda...sen berättade han resultatet. Jag satte alla!


Dvs, alla de gånger han sprutade in nåt (även om de bara var vatten, sondmat eller luft) så reagerade jag med att må illa o spy, och de gånger han bara fejkade mådde jag bra. Så enligt honom är jag jätte känslig men att det är ett kroppsligt problem och att det inte sitter "i mitt huvud". Såååå skönt att få de bekräftat ännu en gång!


Imorgon ska jag börja testa en ny medicin igen, nåt som innehåller massa antihistaminer för att se om de stämmer med alla de mastceller de har hittat. (de betyder att jag kan vara allergisk mot nåt) Annars så har de nog inte så mycket mer att testa just nu, utan de behöver svaren från imun-proverna som skickades till göteborg och från testet som jag ska göra i stockholm för att kunna gå vidare...så då får jag åka hem till värnamo sjukhus så länge, ganska skönt o va på hemma plan. Men surt om jag inte får åka hem!





Jag har funderat lite på vad jag vill göra till tyra som minne om nåt går snett men de är så svårt o komma igång... Jag är nyfiken på lådorna som malin tagit hem, hoppas att jag får lite mer ideér när jag ser dem. Måste gå igenom och välja ut lite foton från när jag var barn o fram tills nu...





Jag e hungrig...undrar vad de blir till middag...känns som jag har ätit köttfärs i alla dess former denna helg, biff gånger två, köttfärsfyllda crepes, lasange, köttfärssås spagetti, mexikansk gryta så de hade varit gott med nåt annat!





Köpte amelia jul-tidning idag, jag vet att de e tidigt men visst blir man sugen!


Jag hoppas och önskar att jag får vara hemma på julen i år (de två förgående åren har jag bara fått vara hemma några timmar) Jag vill vara med och förbereda allat, pynta, laga jul godis och en massa härlig mat! Undrar vart vi ska fira i år...måste prata med stefan om de!


Måste be honom kolla med mirjam också om grabbarna åker över jul eller senare, hoppas senare! Vore kul och ha hela familjen samlad!

kram och puss

Karin

söndag 8 november 2009

go´kväll allihopa!



Idag har de varit lugn dag, sov hela förmiddagen! :)

Vilket var jätteskönt...

Grattis på Fars-dag pappa!

O grattis min kära make, vet inte om barnen tänk på de men jag tänker på dej iaf!

Enligt Stefan var de jätte kul på års-festen i Ås igår, kul kul.
Han lyckades även hålla ett tal som enligt tjejerna var för kort (de är en bedrift av honom)
Klubben blev även miljonärer, snacka om lyckad kväll! ;)
Jag var borta några timmar på Ronald Macdonalds huset, drack oboy (gu va underskattat de är)


poppade popcorn (med smör smak, mums) och tittade lite på tv, skönt o bara lämna sjukhuset lite!
Pratade med mor o far innan, tyra skrek för fulla muggar, de vankades mat ;) värsta matoholicen! Man kan inte nämna ordet mat förräns det verkligen står på bordet färdigt att hugga in på...



Min cvk las om innan idag, ett stygn har lossnat men de var tydligen ingen fara, de verkar funka lite olika på olika sjukhus...i värnamo hade man sytt fast de direkt igen, här ska man tydligen inte behöva ha något stygn alls...skumt!



hoppas att jag får lite besked imorgon från läkarna, vore bra o veta lite vad som händer i veckan om jag ska vara kvar här uppe eller om jag kan få åka tillbaka till värnamo i väntan på stockholm...



Ikväll fick vi pasta carbonara, min är sååå mycket godare!
längtar efter att laga mat...

Är inte min man sååå snygg?!
Puss o Kram

Karin

lördag 7 november 2009

segt, sover som en stock!



God eftermiddag allihopa!


Idag är fru Svensson seg, känner mig helt slut i kroppen. Har sovit hela dagen brar vaknat när personalen har kommit med mat, då har jag ätit sen somnat om...spännande liv va?





Vädret är lika trist och grått som jag känner mig...har inte varit ute så jag vet inte om de är kallt eller inte men de ser inte inbjudande ut alls!





Tack för alla gulliga kommentarer som ni skriver på denna sidan, kul att ni uppskattar de jag skriver!


Tessan undrar lite hur de funkar med min sjukdom, jo alltså jag kan äta genom munnen men efter 2-3 minuter spyr jag upp allt som jag stoppat i mig, funkar likadant när jag dricker. Så de gör jag bara för att känna smaken av mat och dryck. Näringen jag behöver får jag just nu genom en cvk, (en slang i axeln som sitter i en större kärl ijämte hjärtat) sen har jag också en jejunomstomi (en sond som går långt ner i tunntarmen) men som strular just nu för så fort jag använder den så mår jag jätte illa och spyr upp all magsaft som magen producerar...(varför vet vi inte för tillfället)





Idag skulle jag varit på fest... Ås har årsfest, synd att jag missar den den brukar vara riktigt trevlig, Stefan brukar juh hålla sina berömd låååånga tal...


Har bett tjejerna hålla ett öga på honom, i för sig tror jag att han tar de rätt lugnt men man vet juh aldrig, de kan ju bli en favorit i repris! ;)





Jag vill även passa på och gratulera min kära storbror som fyller 30 idag! Grattis!


Stefan och barnen var där och grattde honom, de hade tydligen fått underbar mat och sällskapet hade varit trevligt, tråkigt och missa de...pratade med honom innan (erik alltså) men vi konstaterade att han kommer juh faktiskt vara 30 i ett helt år, så jag lär juh hinna gratta honom! :)





Jag har hittat den perfekta förlovnings presenten till dem också, lite på ploj men den är jätte fin!


Tyra ska vara hos mormor o morfar i natt så jag hoppas att allt går bra och hon visar sig från sin bästa sida, är inte så orolig men man vet aldrig!

Är inte Tyra söt på bilden? !

Puss o Kram

Karin

fredag 6 november 2009

snor, snor och åter snor...


Jag är förkyld, riktigt jätte förkyld!

tror att boven i dramat är Tyra, hon är ganska förkyld så hon har väl spritt vidare sina bakterier till mor sin...


Idag har det hänt följande, Andreas gjorde ett nytt blind test i morse, spydde omgående o mådde illa, riktigt illa...

Sen så var jag tvungen att röntga om buken pga av de hittade metall i den vid gårdagens röntgen, men vi bytte ut min peg idag och då gick de bättre.

Så efter de gick jag direkt ner till MR röntgen och fick vänta där lite, lyckades somna först på deras soffa och sen väl inne i röntgen apparaten trots att det dånar som tusan!

Är helt luddig i skallen av allt snor!


Nu har jag kommit upp på avdelningen igen, har även fått byta rum, skönt!

Jag har nu fönster så jag kan se ut vad det är för väder, inte fy skam! (dock grått o trist i linköing idag)

Men jag är jätte nöjd, ligger på singel sal, ska få in TV så de är värsta lyxen känns det som!


Ikväll blir det fest, har köpt en xl-tonfisk macka som jar har längtat efter sen jag låg här uppe förra ången, de är bara såååå sjukt goda!

(bara för det kommer ja la bli besviken, de brukar juh vara så när man längtar efter nåt...)

Tänkte även pracka på mig lite kläder och gå till affären o inhandla lite chips med dipp, gu va onyttigt men ack så gott!


först ska jag bara vänta på läkarronden och se om andreas kommer förbi och talar om hur det har gått på blind-testen...


Jag fick post igår, jätte mysigt!

Tack Lisa, en massa fina bilder från min fru-hippa, gu va ful ja var! :)


Puss o Kram

torsdag 5 november 2009

Tyra åkte hem...


God kväll!

Idag har varit en jobbig dag, usch...

Det är så himla kul när tyra kommer och hälsar på men de gör så fruktanvärt ont i mig när hon åker, det är jätte jobbigt. Och jag hatar mig själv för att jag blir så ledsen när hon ser de. Vill inte att hon ska se mig sådan, häromdagen när hon och Stefan åkte hem hade hon sagt till pappa att mamma var "ledsen i ögat" ...

Jag vill inte att hon ska ha det minnet av mamma *suck*

Tyra har varit krasslig hela dan, först ville hon inte stiga upp, utan bara sova, gick knappt och väcka henne, då blev mormor o morfar lite små nervösa. Men efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen så blev hon helt plötsligt pigg och ville läsa böcker och leka i lek rummet, åt även lite mat så de var skönt. Sen var vi ute en stund i snöovädret och åkte rutchkana, lekte i sanden så hon blev jätte smutsig och gick och tittade på alla bilarna på parkeringen. O så såg vi bussen! Dagens höjdpunkt! *tihi*

Hela tiden vid matbordet satt hon och ropade efter bussen, ska sägas att det kommer ganska många bussar här vid sjukhuset!

Sen så sov vi lite, jag också lyckades somna, så skönt och få vila i en riktig säng!

Längtar hem till vår säng, Stefan har varit så duktig och gjort så himla fint därhemma, även skffat mig en värmemadrass till sängen, snacka om total lycka!

Men har doc inte fått sova där än...

Nu är det 3veckor sen och två dagar sen jag sov hemma sist, har bara varit hemma en gång på alla dessa veckorna...surt sa räven!

Stefan har varit så bäst att han fixat och gjort om lite hemma, väntar med spänning på o få se hur det ser ut!

de låter jätte fint när han beskriver vad han har gjort!

Han är verkligen så bra min man, tänk vad han får stå över mycket bara för att jag e sjuk. han får sköta hemmet själv, fixa med mat, läxor, tvätt, städning och allt annats som måste fixas! Jag är sååå stolt över att allt bara funkar!

Var på röntgen idag för att kolla så jag inte har några metaller kvar från pace-make:en inför skall röntgen imorgon. Jag tror snart att jag är själv lysande, tänk vad smidigt för mej som bor på landet, inga mer fula reflexvästar på kvällen *ler*

Hörde att de ligger lite snö på backen hemma vid, de får mig att längta efter julen!

Är sugen på glögg, jag och stefan skulle ha druckit det i helgen och ätit pepparkakor med brieost men vi hann aldrig det på kvällen...

Jag ska vara med och göra reklam för Ronald Macdonalds huset här i Linköping, de frågade mig igår, ska bli kul. De sa även att jag får vara där borta när jag vill, skönt att bara komma bort från sjukhuset ibland! Schysst!

Just nu vill jag bara hem...är trött på allt...

Pratade med Dr Andreas idag när vi gjorde blindtestet, tydligen så finns det en kille till här i Linköping som har något liknande som jag, tyvärr har de inte lyckats göra honom bättre, men de är lite skönt och inte vara helt unik! :)

väntar på att klockan ska gå, vill sova men är inte så trött, tankarna bara snurrar i huvudet...

Malin har skickat bilder på boxarna hon har beställt åt mig från england, de är så söta. Hon e bara så underbar!

Har lovat min psykoterapeut att göra något till Tyra som minne om de skulle gå käpp rätt åt pipan...hon ansåg att de skulle vara bra för mig att bearbeta åren som har gått genom att berätta om de. Sen ville hon väl att det ska finns något påtagligt för tyra att den dagen hon är stor nog att förstå, inte ska skuldbelägga sig själv om jag inte finns här att förklara för henne om det som hänt...

Jag har lite dåligt samvete, skulle ha varit på stan idag och köpt present till min bror som fyller 30 på lördag men i och med att tyra var krasslig blev de inte nåt med de, så nu får min kära storebror vänta lite på paketen...! måste ringa o förklara imorgon...
Jag lade till en bild från vårat bröllop! va fina vi var va?

ha de bra!

Puss o Kram

Karin